Comunitat Valenciana

PPCV demana la compareixença de Colomer per la taxa turística i insta Puig a convocar el Consell de Turisme

  • VALÈNCIA, 20 (EUROPA PRESS)
Bonig atén als mig
Bonig atén als mig
EUROPA PRESS
Bonig atén als mig

La presidenta del PPCV, Isabel Bonig, ha demanat la compareixença "urgent" del secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, en les Corts Valencianes per a aclarir i explicar la taxa turística, alhora que ha instat el president de la Generalitat, Ximo Puig, a convocar el Consell de Turisme, en el qual està representat el sector, per a "escoltar, dialogar i pactar" esta qüestió.

Així ho ha indicat Bonig als mitjans de comunicació, després de mantindre una reunió de treball amb representants en matèria turística en les tres diputacions i alcaldes i portaveus del PP en zones turístiques de la Comunitat. La presidenta del PPCV ha subratllat que la taxa turística és "un impost més" que puja el Consell, "després de pujar el de Patrimoni o Successions", i que busca expulsar els turistes d'esta comunitat".

Ha explicat que la taxa s'aplicarà no solament als turistes estrangers, sinó també als valencians que viatgen per la Comunitat i que són el principal mercat de turistes en l'autonomia. "Som els propis valencians els que haurem de pagar la taxa", ha lamentat.

D'igual manera, ha advertit que esta taxa "no solament penalitza al sector hoteler, sinó l'ocupació i el comerç" perquè "és diners que no tenen els turistes per a gastar en lloguer cotxe, hoteleria i restauració" i, en este sentit, ha criticat que a la Comunitat Valenciana l'any passat se'n van anar 413 empreses per les "traves" del Consell.

"El que no volem és que esta taxa siga d'expulsió dels turistes perquè si expulsen empreses i turistes... Què anem a fer en esta comunitat?", s'ha preguntat Bonig, qui, a més, ha reprovat que l'executiu valencià no ha explicat com va a ser este impost i quina administració va a fer-se càrrec de recaptar-ho.

"L'alcalde València, Joan Ribó, va dir que els diners els vol ell, però pareix que els diners els vol la Generalitat. Han delegat als ajuntaments la dependència, la inspecció dels apartaments il·legals, la construcció de col·legis. També van a delegar açò?", ha manifestat.

Per açò, ha avançat que van a demanar la compareixença "urgent" en les Corts perquè "explique què va a passar" amb la taxa. Al seu entendre, quan es llança una iniciativa "s'ha de fer la proposta econòmica del procediment a seguir i de qui va a pagar".

"NO CONSENSUEN ABSOLUTAMENT RES"

Així mateix, ha demanat a Puig que convoque "urgentment" el Consell de Turisme, en el qual estan reunits totes les associacions, diputacions i marques del sector, per a poder abordar esta qüestió. "No solament van en contra de l'ocupació i graven als valencians, sinó que no consensuen absolutament res", ha reprovat.

Per a Bonig, "estem davant un govern que no dialoga, pacta i no se senta en una taula a negociar" malgrat que "ha fet del diàleg una bandera" que "no està aplicant", sinó que està "a força de xantatges i taxes", ha remarcat. "Els han tombat el decret de xantatge lingüístic precisament per no escoltar a associacions i agents educatius, els han tombat el decret de coordinació de les diputacions en matèria de turisme i esport precisament per no asseure's en una taula i els van a tombar este tema per no escoltar al sector", ha indicat.

"PPCV: LA NOSTRA POSTURA ÉS NO A LA TAXA"

Preguntada per si la postura del PP és un no rotund a la taxa o si en un futur l'acceptaria, Bonig ha subratllat: "La nostra postura és clara: No a la taxa, la qual cosa hi ha és que gestionar".

"Açò no és una taxa als rics hostelers, és al ciutadans valencians que decideixen anar-se'n de vacances dins de la Comunitat i que afavoreix tots els apartaments il·legals que és un gran problema", ha dit per a insistir que la Generalitat ha d'assumir les seues competències i no culpar els ajuntaments del problema.

"Hi ha diners per al que volen: assessors per a Mónica Oltra, reobrir la radiotelevisió valenciana i l'agencia Antifrau", ha subratllat per a assenyalar que els 1,2 milions pressupostats per a l'agència podrien destinar-se a inspectors que es dediquen a controlar l'activitat irregular d'apartaments turístics il·legals. "Això és més important que l'agencia antifrau", ha subratllat per a indicar que per a estos assumptes ja està la Intervenció, Advocacia de la Generalitat, el Síndic de Comptes o la Fiscalia.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento