Comunitat Valenciana

La Generalitat Valenciana anuncia una campanya per a defendre els apartaments turístics reglats

  • La nova llei “arreplega un enduriment de les sancions, que es van a veure multiplicades per 20 en la quantia”.
  • Durant la campanya d’estiu d’inspecció han aflorat 2.562 habitatges clandestins en els mesos de juliol i agost. 
  • En els últims quatre anys, el registre ascendeix fins a un total de més de 32.000 de nous habitatges turístics a la Comunitat Valenciana.
Apartamento turístico
Apartamento turístico
EUROPA PRESS
Apartamento turístico

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha anunciat aquest dimarts que, l'Agència Valenciana del Turisme, "va a començar una campanya per a intensificar la defensa del sector reglat i la lluita contra l'intrusisme". Així ho ha assenyalat després de la reunió mantinguda amb les entitats que treballen en el sector d'apartaments turístics reglats de la Comunitat per a analitzar la seua situació.

Colomer ha ressaltat que "cal traçar una frontera de foc entre el que representa i contribueix el sector reglat i els qui es mouen en la il·legalitat". Per aquest motiu, ha assenyalat que "des de la Generalitat treballem per a protegir el sector reglat, el lloguer turístic que sí que tributa, el que genera ocupació, prestigi i respon a un model de turisme molt important per al model a la Comunitat Valenciana". 

Des de l'Agència Valenciana del Turisme "promocionarem i defensarem l'allotjament reglat a través de la nostra campanya de comunicació 'Mediterrani en Viu'". En aquesta línia, Colomer ha ressaltat que "volem que servisca d'estímul als turistes perquè escullen allotjaments de qualitat en establiments reglats perquè són els que ofereixen garanties perquè l'experiència turística no acabe en frustració".

Conveni amb els Admnistradors de Finques

A més, ha advocat per "continuar formalitzant la nostra aliança amb el sector reglat del lloguer d'habitatges per a fer front a l'intrusisme" i en aquesta línia ha anunciat que "formalitzarem conveni de col·laboració amb el Col·legi Oficial d'Administradors de Finques per a estrényer el cércol als habitatges clandestins i reforçar la campanya de sensibilització".

Colomer ha ressaltat la importància d'establir un acord amb aquesta entitat, "perquè agrupen a actors molt rellevants pel seu coneixement de la realitat dels blocs de cases turístiques, que suposen el 80% de l'oferta". 

Així mateix, ha incidit que "les administracions hem de ser eficaces a fer complir la Llei" i ha recordat que "la pròxima Llei de Turisme, Oci i Hospitalitat arreplega un enduriment de les sancions, que es van a veure multiplicades per 20 en la quantia, ja que en l'actualitat estem davant gegants globals". 

En la reunió han participat el president de l'Associació d'empreses Gestores d'Apartaments Turístics Costa Blanca, Miguel Ángel Sotillos; el representant de l'Agrupació d'Empresaris Turístics de Peníscola, Juan Antonio Beltrán; el president de l'Associació Empresarial Lloguers Turístics Comunitat Valenciana (Costa Blanca), Mariano Espinosa; el representant de l'Associació d'empreses de Lloguer d'Apartaments Turístics de Gandia, Oscar Ferrairó; el president de l'Associació d'Apartaments Turístics de València, José Benavent; la secretària general de l'Associació d'Empresaris d'Hostaleria i Turisme de la Marina Alta, Remedios Cerdà i el president del Col·legi d'Agents Administradors de Finques de València, José Sales Rodríguez. 

Resultats inspecció campanya d'estiu 

Durant la reunió, també s'han valorat les xifres de la campanya especial d'estiu d'Inspecció contra l'oferta il·legal i competència deslleial en la comercialització d'apartaments turístics de la Comunitat Valenciana, que ha permés aflorar 2.562 habitatges clandestins en els mesos de juliol i agost.

L'objectiu de la campanya ha sigut comprovar que els apartaments turístics que s'han llogat per temporada a la Comunitat estigueren degudament registrats conformement a la normativa turística d'aplicació. 

Durant els mesos de juliol i agost s'han inspeccionat prop de 13.758 habitatges turístics i s'han realitzat 72 requeriments. Aquestes inspeccions han permés que, durant els mesos de juliol i agost, el nombre d'habitatges inscrits o donades d'alta ja ha sigut de 2.562. Per províncies, 752 s'han registrat a València, 1.369 a Alacant i 441 a Castelló. 

Aquest treball permet sancionar les irregularitats i a més, durant les inspeccions s'informa a l'Agència Tributària de l'Estat, a l'efecte de les possibles rendes opaques a la Hisenda Pública. 

Cal apuntar que en 2016 van ser un total d'11.623 nous habitatges turístics de les tres províncies les que es van donar d'alta en el Registre, i en 2017, fins al mes d'agost ja s'han registrat 10.756 noves altes d'habitatges turístics a la Comunitat Valenciana, la qual cosa suposa una mitjana de més de 1.300 noves altes al mes. Els últims quatre anys, el registre ascendeix fins a un total de més de 32.000 de nous habitatges turístics a la Comunitat Valenciana.

Per províncies

Les actuacions d'inspecció s'han centrat en les principals localitats turístiques de la Comunitat, on hi ha major concentració d'habitatges turístics. En concret, s'han realitzat en la província de Castelló en les localitats d'Alcossebre, Benicarló, Benicàssim, Moncofa, Orpesa del mar, Peníscola, Vinaròs, Castelló i Catí.

En la província de València s'han inspeccionat habitatges en les localitats de Canet d'en Berenguer, Cullera, El Puig, Gandia, Oliva, Puçol, Sagunt, Sueca, València, Xeraco, Miramar, Piles i Alboraia. Respecte a la província d'Alacant les actuacions d'inspecció s'han realitzat a Benidorm, Oriola Costa, Torrevella, Dénia, Xàbia, Calp, Alacant i Elx. 

La campanya de control de l'oferta il·legal i competència deslleial en la comercialització d'apartaments turístics, es realitza en col·laboració amb l'Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències. A més, aquest estiu s'ha comptat amb la col·laboració d'agents de la Policia Autonòmica, que permet abastar amb major amplitud la inspecció física d'habitatges oferits.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento