Comunitat Valenciana

El TSJCV rebutja la suspensió cautelar del decret de Primària sol·licitada per una associació de professors de Religió

  • La secció quarta de la sala contenciosa administrativa del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) ha rebutjat la suspensió cautelar del decret que regula l'ensenyament de l'assignatura de Religió en Educació Primària -que va sol·licitar l'Associació Professional de Professors de Religió en Centres Estatals (Apprece)- en no considerar oportú avaluar en fase de mesures cautelars si este decret provoca algun perjuí.
Façana del TSJCV
Façana del TSJCV
EUROPA PRESS
Façana del TSJCV

Per tant, queda "en espera" que el Tribunal Suprem (TS) establisca una doctrina sobre este tema i cita diversos casos a Aragó i Extremadura. Així consta en una interlocutòria facilitada pel TSJCV i davant la qual cal presentar recurs de cassació en un termini de cinc dies.

Esta mateixa sala també va rebutjar el passat 8 de setembre la petició de l'Apprece per a suspendre per via d'urgència este mateix decret d'Educació Primària de la Conselleria d'Educació, a causa que va interpretar que no concorrien "raons d'especial urgència" per a resoldre sense sentir a la Generalitat Valenciana.

Ara, en este nou escrit, la secció quarta de la sala contenciosa administrativa afirma que els arguments dels recurrents es basen que el nou decret impugnat suposa la reducció del 50% del temps de docència de Religió respecte a l'horari que establia el decret de 2014.

L'alt tribunal valencià considera que "els sol·licitants de la mesura cautelar plantegen la mateixa a manera de demanda, no citen perjuís concrets i determinats per al col·lectiu demandant".

Per tant, continua el tribunal, en espera del que resolga el Tribunal Suprem, a la doctrina del qual s'haurà d'ajustar la sala de l'alt tribunal valencià, no es considera oportú avaluar en fase de mesures cautelars els possibles perjuís que este decret puga ocasionar. A més, a este argument agrega la Sala que més encara "a la vista de l'existència de recurs de cassació pendent davant el TS".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento