Comunitat Valenciana

El PSPV demanarà a les diputacions que col·laboren amb els ajuntaments en el pla de construcció i millora de col·legis

  • VALÈNCIA, 18 (EUROPA PRESS)
Jorge Rodríguez, en roda de premsa
Jorge Rodríguez, en roda de premsa
PSPV
Jorge Rodríguez, en roda de premsa

El PSPV aprovarà este dilluns, en el Secretariat de la Comissió Executiva, la sol·licitud a les tres diputacions valencianes perquè col·laboren amb els ajuntaments en l'engegada del pla per a la construcció i millora d'infraestructures educatives dotat amb més de 700 milions d'euros, que va anunciar la passada setmana el president de la Generalitat, Ximo Puig.

Així ho ha avançat abans de la trobada el portaveu del PSPV, Jorge Rodríguez, que ha explicat que en els grans assumptes, entre ells l'educació, és "imprescindible" la cooperació i el treball conjunt, com ha ocorregut amb XarxaLlibres o el pacte contra la violència de gènere.

"Les diputacions tenen un paper molt important que jugar", ha remarcat Rodríguez, que ha assenyalat que precisament el sentit últim de les corporacions provincials és l'assistència tècnica dels ajuntaments, especialment els més xiquets. Existixen dos vies per a col·laborar, ha precisat, la de donar suport econòmic o donar directament eixa assistència tècnica als ajuntaments que desitgen sumar-se al pla de construcció i millora de centres.

El també president de la Diputació de València ha indicat que no hi ha hagut contactes de moment amb les corporacions, però ha remarcat que cal intentar que determinats assumptes "no es convertisquen en punta de llança política", i ha recordat que està sent "difícil" en algunes qüestions amb la Diputació d'Alacant.

D'altra banda, ha assenyalat que en l'ordre del dia del Secretariat figura la valoració del secretari general dels resultats del Debat de Política General, que segons ha indicat, va deixar clar que "el Govern del Botànic és en este moment sinònim d'estabilitat i honradesa" enfront d'un PP "capaç de presentar mil propostes per a tractar de rebentar el debat i que acabarà convertint-se en una pantomima".

DEBAT "SERIÓS" SOBRE LA TAXA TURÍSTICA

Al seu juí, destacava "la tranquil·litat de Puig, el debat seré i assossegat ple de propostes". De fet, el Secretariat abordarà les propostes de resolució que van sorgir del debat, entre elles la iniciativa de Podem que plantejava la creació d'una taxa turística -que va recolzar Compromís però davant la qual el PSPV es va abstindre-.

Preguntat sobre este tema, el portaveu socialista ha afirmat que un debat que afecta la política d'impostos d'una comunitat ha de ser "seriós, rigorós i assossegat" perquè té moltes implicacions per a un sector com el turístic que representa el 14% del PIB valencià.

Els socialistes tenen clar, ha asseverat, que no se'n va a fer "res contra el sector turístic", però sempre han estat disposats a "parlar, tractar de generar un espai de debat on estiga el sector". En qualsevol cas, ha apostat per valorar esta qüestió "d'una manera assossegada, tenint present la legalitat, l'oportunitat i els interessos del sector".

DESBLOQUEJAR LA REFORMA DE L'ESTATUT

Així mateix, ha anunciat que el diputat socialista en el Congrés Artemi Rallo demanarà que no es perllongue més el termini de presentació d'esmenes a la reforma de l'Estatut d'Autonomia valencià, que seguix la seua tramitació a Madrid, per a "desbloquejar" este debat i "trencar una situació insostenible".

Finalment, Rodríguez ha informat també que este dimarts arranca la campanya socialista per a reivindicar un finançament just, amb el lema 'Ni més ni menys', amb actes a Aldaia (València), l'Alfàs del Pi (Alacant) i Borriana (Castelló). Hi ha, de moment, 50 actes tancats que se celebraran les pròximes setmanes.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento