Comunitat Valenciana

El Port de Castelló registra el millor agost en trànsit total de mercaderies

  • El creixement de PortCastelló a l'agost ha sigut del 5,6% respecte al mateix mes de 2016, aconseguit les 1.608.791 tones. Amb açò, el port de Castelló registra el millor agost en trànsit total de mercaderies, segons ha informat l'Autoritat Portuària en un comunicat.
PORT DE CASTELLON
PORT DE CASTELLON
AUTORIDAD PORTUARIA
PORT DE CASTELLON

Els graneles sòlids són els que més han contribuït a eixe increment, amb un 18% més respecte a l'any anterior, en sumar 675.793 tones. Amb esta xifra, el port de Castelló bat els seus propis rècords i aconsegueix que este agost es convertisca en el millor de tota la història de PortCastelló en este tipus de trànsits. El creixement en l'acumulat de l'any és del 25% i col·loca Castelló com el quart port en granels sòlids de tot el sistema portuari espanyol.

El major augment correspon a les importacions de matèries primeres ceràmiques, la qual cosa constata el "dinamisme" del sector ceràmic castellonenc. Per a fer front a açò, PortCastelló ha modificat el seu pla d'inversions en 5,5 milions amb l'objectiu d'habilitar 90.000 metres quadrats nous de zona logística portuària dedicats a la importació de matèries primeres ceràmiques.

El trànsit de granels líquids també evoluciona favorablement en el port de Castelló, en créixer a l'agost un 1,4% fins a arribar a les 679.676 tones.

Per la seua banda, decreixen els trànsits de mercaderia general -un 9,5%-, arribant a les 250.268 tones a l'agost, així com el trànsit de contenidors -un 1,8%- amb 18.837 TEUs.

CREIXEMENT GLOBAL DEL 10,1%

Amb estes dades, PortCastelló tanca els huit primers mesos de l'any amb un creixement global en el trànsit de mercaderies d'un 10,1% i comptabilitza 12.445.248 tones. Als creixements acumulats dels granels sòlids li segueixen els vinculats al trànsit de contenidors -en un 12,4%-, seguit de la mercaderia general -un 11,2%-,

i finalment graneles líquids -0,6%-.

Les xifres reflecteixen "l'alt grau" de diversificació de trànsits en el port de Castelló. Així, els granels líquids representen el 45,7% del total, seguit dels granels sòlids, amb un 34,5%, i mercaderia general, amb un 19,9%.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento