El pressupost per a Falles augmenta un 1,94% pel nou sistema de classificació i l'augment de premis

El pressupost per a Falles augmenta un 1,94% pel nou sistema de classificació i l'augment de premis

  • El pressupost per a les Falles de València de 2018 s'ha incrementat en un 1,94%, fins a un total de 7,10 milions d'euros, després de l'aprovació del nou sistema de classificació de falles i l'augment de premis per als monuments. En concret, la modificació incrementa en un total de 20.874 euros els guardons per a les falles.

El regidor de Cultura Festiva de l'Ajuntament de València i president de la Junta Central Fallera (JCF), Pere Fuset, ha destacat l'increment del pressupost i ha avançat que "conseqüentment estarà complementat per un increment de la quantia total destinada a subvencions", informa el consistori en un comunicat.

Les falles grans augmentaran el seu pressupost fins el 5,38 milions d'euros, un 1,07% més que en 2017, mentre que les infantils tindran una dotació global global de 1.72 milions d'euros, la qual cosa suposa un creixement del 4,74%.

Estos augments, que comportaran l'increment del global de les subvencions municipals, arriben després de la nova classificació de les falles consensuada amb representants del món faller i ratificada per l'assemblea de presidents abans de l'estiu.

Fuset ha afegit a més que les Falles de 2018 comptaran amb "una major quantitat de categories i una augment "considerable" de premis, "sobretot els que reconeixen l'enginy i la gràcia de les falles, una reivindicació històrica de la festa".

FALLES GRANS I INFANTILS

En este sentit, les falles grans optaran a premis que s'incrementaran en un total de 15.920 euros. Hi haurà un augment per a dotar els tres millors premis i els millors ninots de les seccions 3a C, 8a A, 8a B i 8a C, i es creen els premis per a les falles que guanyen el segon i el tercer guardó d'enginy i gràcia en cadascuna de les seccions, amb una dotació total d'11.430 euros.

Pel que fa a les falles infantils, l'increment serà de 960 euros i corresponent al reconeixement econòmic per als tres millors premis de les seccions 19a, 20a, 21a i 22a. Complementàriament, es doten amb 3.994 euros els segons i els tercers premis d'enginy i gràcia de cadascuna de les seccions.

En total, entre grans i infantils, es preveu que la quantia de premis en metàl·lic s'incremente en uns 20.874 euros.

L'augment dels pressupostos destinats a la construcció de les falles comportarà igualment un augment de la quantia global de les ajudes concedides per l'Ajuntament de València a les comissions de la ciutat a les quals ajuda amb un 25% del total. Se sumarà a altres ajudes, com les subvencions habituals destinades a il·luminació artística i les de recent creació orientades a la contractació de bandes de música, que l'any passat ja es van incrementar.

Consulta aquí más noticias de València.

Síguenos en Facebook para estar informado de la última hora:
Publicada en la dirección url http://www.20minutos.es/noticia/3136165/0/pressupost-per-falles-augmenta-1-94-pel-nou-sistema-classificacio-laugment-premis/ accede a la noticia online capturando este código en tu móvil Código QR

Hemos bloqueado los comentarios de este contenido. Sólo se mostrarán los mensajes moderados hasta ahora, pero no se podrán redactar nuevos comentarios.

Consulta los casos en los que 20minutos.es restringirá la posibilidad de dejar comentarios