Comunitat Valenciana

El TSJCV declara la inhabilitat fins al 24 de setembre de jutjats de primera instància

  • VALÈNCIA, 15 (EUROPA PRESS)
Passadís de la Ciutat de la Justícia afectat pel foc
Passadís de la Ciutat de la Justícia afectat pel foc
EUROPA PRESS
Passadís de la Ciutat de la Justícia afectat pel foc

El Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) ha acordat la inhabilitat i la suspensió d'actuacions judicials en jutjats de primera instància després de l'incendi declarat diumenge passat en l'edifici i que va afectar principalment les seues instal·lacions.

En concret, l'alt tribunal valencià suspèn terminis i actuacions judicials dels jutjats de primera instància 1, 2, 3 i 4 de València fins al 24 de setembre "donada la impossibilitat de tindre accés als expedients i mancar de seu física".

També declara la inhabilitat i suspèn fins a la mateixa data terminis i actuacions judicials en els número 5, 6, 7 i 10, encara que estos jutjats mantindran les vistes i juís ja assenyalats. A més, suprimixen temporalment l'atenció al públic "fins que finalitze el trasllat a la seua nova seu provisional".

Este acord del TSJ s'ha produït després que els jutges dels jutjats 1, 2, 3 i 4 de la Ciutat de la Justícia de València hagen demanat la suspensió de tots els actes judicials fins al pròxim 24 de setembre per no tindre nova seu ni accés a expedients judicials.

Per la seua banda, la Conselleria de Justícia, Administracions Públiques, Reformes Democràtiques i Llibertats Públiques ha anunciat que ha convocat a representants de tots els col·lectius, professionals, operadors jurídics, estaments judicials i sindicals, així com empreses i proveïdors relacionats amb la Ciutat de la Justícia a una reunió el dilluns, 18 de setembre, en la Sala d'Autoritats del complex judicial. La convocatòria està dirigida als delegats de prevenció i salut laboral.

El motiu d'esta reunió és donar a conéixer tots els informes disponibles sobre l'estat de l'edifici després de l'incendi que va patir diumenge passat i que va afectar els jutjats de Primera Instància número 1, 2, 3 i 4, situats en l'ala oest del complex.

A més, durant la reunió, els màxims responsables del departament que dirigix Gabriela Bravo informaran també de les activitats programades per a atendre les necessitats sorgides pel deteriorament de les instal·lacions en determinats òrgans judicials.

CONVOCATS

A la trobada han sigut convocats oficialment la Sala de Govern del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana; la presidència de l'Audiència Provincial; la Fiscalia del mateix tribunal així com la Prefectura de la Fiscalia Provincial; el deganat dels jutges; i els representants dels col·legis d'Advocats, Procuradors i Graduats Socials.

Igualment, s'ha convocat a la direcció de l'Institut de Medicina Legal, així com els comandaments de la Guàrdia Civil encarregats de la custòdia de portes i calabossos del complex i les empreses de seguretat i neteja del complex. També han sigut emplaçats la reunió els membres del Consell de Seguretat i Salut de Justícia, entre els quals es troben els delegats de seguretat i higiene laboral de les centrals sindicals UGT, CC.OO, Internsindical, CSI·F i STAJ, i els tècnics de l'Institut Valencià de Seguretat i Salut en el Treball (Invassat).

Mostrar comentarios

Códigos Descuento