Comunitat Valenciana

Oltra subratlla que la Comunitat és una "nacionalitat històrica" amb "llengua pròpia" com Galícia, Euskadi o Catalunya

  • La vicepresidenta i portaveu del Consell, Mónica Oltra, ha subratllat este divendres que la Comunitat Valenciana és una "nacionalitat històrica" com Galícia, Euskadi o Catalunya amb "llengua pròpia", tal com ho arreplega l'Estatut d'Autonomia, després de la reforma de 2006.

Així ho ha indicat Oltra en la roda de premsa posterior al ple del Consell, en ser preguntada sobre la visita del secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, a València i si el president de la Generalitat, Ximo Puig, li farà alguna petició concreta sobre finançament o les nacionalitats històriques, després que el líder socialista no esmentara a la Comunitat en la llista que va donar la setmana passada i en la qual va incloure Catalunya, Euskadi i Galícia.

Sobre este tema, Oltra ha subratllat que no hi havia cap petició per a Sánchez sobre finançament perquè "el tema està clar" i el marc és el que van aprovar les Corts i "ho coneix fins al tato".

Respecte a les nacionalitats històriques, ha subratllat que com es definisca cada territori està en l'estatut i en una Llei Orgànica i "no té més misteri".

En el cas de la Comunitat, ha recordat que en la reforma del 2006 es va iniciar un procés que ja s'havia donat de facto i que era "passar a formar part de les CA que són nacionalitats històriques". "Això es consagra legalment en la reforma de l'estatut de 2006 i som nacionalitat històrica com Galícia, Catalunya o Euskadi, amb llengua pròpia i eixe és el nostre marc", ha resolt.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento