Comunitat Valenciana

Detingut un empresari per explotar empleats als qui feia ocultar-se en fem si arribava la Policia

  • Agents de la Policia Nacional han detingut dos persones en relació amb un presumpte delicte d'explotació laboral en una empresa agrícola/ramadera d'Almoradí (Alacant). Un dels detinguts és un empresari que presumptament donava pautes als seus empleats -normalment estrangers en situació irregular- perquè s'amagaren en el fem de l'explotació per a evitar ser detectats si hi havia presència policial.
Inspecció de Policia
Inspecció de Policia
POLICÍA NACIONAL
Inspecció de Policia

Segons ha informat la Policia en un comunicat, els detinguts són dos persones a les quals es considera presumptes autors d'un delicte de falsedat documental i contra els drets dels treballadors. Arran d'una denúncia presentada en dependències policials de Múrcia, els agents van tindre coneixement d'una sèrie d'irregularitats en el si d'una explotació agrícola/ramadera situada en la localitat d'Almoradí.

Efectius de la Policia Nacional van iniciar una investigació conjunta i van comprovar que en este centre de treball suposadament es cometien irregularitats a l'àmbit laboral pel que fa a l'horari i l'obertura.

A més, esta empresa no posseïa l'obligat material de seguretat arreplegat en la normativa sobre Prevenció de Riscos Laborals i els arrendava als seus treballadors unes casetes, situades en l'interior de la finca, algunes d'elles amb unes "condicions ínfimes de seguretat".

En el moment de la inspecció policial i de treball es trobaven treballant dos ciutadans estrangers jubilats. Per les declaracions dels implicats, es va determinar que l'empresari suposadament solia contractar persones estrangeres en situació irregular a les quals els donava pautes de com actuar en cas de presència policial, com amagar-se en el fem de l'explotació "per a evitar ser detectat".

A més, el gerent va simular una relació laboral amb una altra persona amb la finalitat de que eixe supòsit treballador aconseguira certs "beneficis administratius" a nivell d'estrangeria amb la consegüent falsedat contractual.

Esta falsedat va ser detectada en l'Oficina Única d'Estrangers de Múrcia i es va donar avís a Inspecció de Treball d'Alacant, que va anul·lar per fraudulentes totes les anotacions i moviments d'este supòsit treballador.

Els investigadors han detingut l'empresari i la persona que va simular eixa relació laboral inexistent i que a més es trobava en situació irregular a Espanya. Tots dos, després de ser escoltats en declaració han sigut posats en llibertat amb càrrecs.

La inspecció policial i laboral ha sigut duta a terme per membres de la Prefectura Superior de Policia Nacional de Múrcia i la Comissaria Provincial d'Alacant en col·laboració amb Inspecció de Treball d'Alacant.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento