Versión impresa

Detingut un empresari per explotar empleats als qui feia ocultar-se en fem si arribava la Policia

Detingut un empresari per explotar empleats als qui feia ocultar-se en fem si arribava la Policia
Detingut un empresari per explotar empleats als qui feia ocultar-se en fem si arribava la Policia (POLICÍA NACIONAL)
Ampliar
  • Agents de la Policia Nacional han detingut dos persones en relació amb un presumpte delicte d'explotació laboral en una empresa agrícola/ramadera d'Almoradí (Alacant). Un dels detinguts és un empresari que presumptament donava pautes als seus empleats -normalment estrangers en situació irregular- perquè s'amagaren en el fem de l'explotació per a evitar ser detectats si hi havia presència policial.

Segons ha informat la Policia en un comunicat, els detinguts són dos persones a les quals es considera presumptes autors d'un delicte de falsedat documental i contra els drets dels treballadors. Arran d'una denúncia presentada en dependències policials de Múrcia, els agents van tindre coneixement d'una sèrie d'irregularitats en el si d'una explotació agrícola/ramadera situada en la localitat d'Almoradí.

Efectius de la Policia Nacional van iniciar una investigació conjunta i van comprovar que en este centre de treball suposadament es cometien irregularitats a l'àmbit laboral pel que fa a l'horari i l'obertura.

A més, esta empresa no posseïa l'obligat material de seguretat arreplegat en la normativa sobre Prevenció de Riscos Laborals i els arrendava als seus treballadors unes casetes, situades en l'interior de la finca, algunes d'elles amb unes "condicions ínfimes de seguretat".

En el moment de la inspecció policial i de treball es trobaven treballant dos ciutadans estrangers jubilats. Per les declaracions dels implicats, es va determinar que l'empresari suposadament solia contractar persones estrangeres en situació irregular a les quals els donava pautes de com actuar en cas de presència policial, com amagar-se en el fem de l'explotació "per a evitar ser detectat".

A més, el gerent va simular una relació laboral amb una altra persona amb la finalitat de que eixe supòsit treballador aconseguira certs "beneficis administratius" a nivell d'estrangeria amb la consegüent falsedat contractual.

Esta falsedat va ser detectada en l'Oficina Única d'Estrangers de Múrcia i es va donar avís a Inspecció de Treball d'Alacant, que va anul·lar per fraudulentes totes les anotacions i moviments d'este supòsit treballador.

Els investigadors han detingut l'empresari i la persona que va simular eixa relació laboral inexistent i que a més es trobava en situació irregular a Espanya. Tots dos, després de ser escoltats en declaració han sigut posats en llibertat amb càrrecs.

La inspecció policial i laboral ha sigut duta a terme per membres de la Prefectura Superior de Policia Nacional de Múrcia i la Comissaria Provincial d'Alacant en col·laboració amb Inspecció de Treball d'Alacant.

Consulta aquí más noticias de València.

Síguenos en Facebook para estar informado de la última hora:
Publicada en la dirección url http://www.20minutos.es/noticia/3135613/0/detingut-empresari-per-explotar-empleats-als-qui-feia-ocultar-se-fem-si-arribava-policia/ accede a la noticia online capturando este código en tu móvil Código QR