Comunitat Valenciana

El jaciment de la Bastida dels Alcusses convida a viure un cap de setmana amb els ibers en el seu aniversari

  • El poblat iber de la Bastida dels Alcusses, a Moixent (València), ha organitzat per a este cap de setmana la iniciativa 'Viu un cap de setmana amb els ibers' amb motiu de l'aniversari de les jornades de portes obertes. Més de 200.000 persones han visitat el jaciment des de 1990.
Iniciativa 'Viu un cap de setmana amb els ibers'
Iniciativa 'Viu un cap de setmana amb els ibers'
DIPUTACIÓN DE VALENCIA
Iniciativa 'Viu un cap de setmana amb els ibers'

Este dissabte i diumenge, el públic descobrirà als antics habitants de la Bastida dels Alcusses i celebraran l'aniversari amb activitats organitzades pel Museu de Prehistòria de València, la Diputació de València i l'Ajuntament de Moixent, en col·laboració amb associacions i empreses valencianes, informa la corporació provincial en un comunicat.

En l'antic poblat, els assistents tindran la possibilitat de realitzar una visita guiada amb personatges d'època o participar en una gimcana que els permetrà descobrir un enigma ocult al jaciment.

També podran gaudir de la Biblioteca Infantil del Museu i de tallers, així com la possibilitat de degustar, per un preu simbòlic, de formatges de la Granja Rinya i vins del Celler del Roure i Clos de la Vall.

Les jornades de portes obertes de la Bastida dels Alcusses finalitzaran diumenge que ve a les 17.30 hores en l'Auditori Municipal de Moixent, amb la representació de l'obra teatral 'Els nostres avantpassats'.

El nombre de persones que poden participar en la visita al jaciment és limitat. Els vehicles particulars estacionaran en la base del promontori i les eixides des del pàrquing seran des de les 9.30 a les 12.45 hores del dissabte i el diumenge, i des de les 16.45 a les 18.15 hores del dissabte. El temps estimat de la visita al jaciment és d'entre 60 i 90 minuts.

Els responsables de la iniciativa recomanen als interessats l'accés a Moixent per l'A-35, per a després dicurrir per la carretera CV-652 en sentit Fontanars de l'Alforins. L'entrada a l'accés a la Bastida dels Alcusses està en el quilòmetre 10,5.

Esta proposta d'oci i cultura està relacionada amb la visita als cellers de Terres de l'Alforins o als paratges del Bosquet i el Pla dels Alcusses. L'oferta es completa enguany a Moixent amb la visita al Museu d'Arqueologia i l''Iberfifra' de Tapa Ibèrica i Moixentina, al costat de tallers, teatre i itineraris culturals.

IMAGINARI COL·LECTIU

El diputat de Cultura, Xavier Rius, ha assenyalat que les visites didàctiques als jaciments arqueològics constituïxen "una oportunitat immillorable per a aprofundir en el coneixement de les cultures antigues". "Conéixer millor el context geogràfic i social d'estos emplaçaments ajuda a rememorar i a consolidar el nostre imaginari col·lectiu", ha manifestat.

El fet que la Bastida dels Alcusses celebre una desena d'edicions de les jornades suposa, per al responsable provincial, "una mostra irrefutable que a la gent li interessa i li agrada conéixer la nostra història", a més de dos jornades amb activitats per a tota la família, on "els més xiquets es divertixen coneixent el que feien els nostres avantpassats".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento