Comunitat Valenciana

De la Serna ordena elaborar un estudi sobre la connexió ferroviària de l'aeroport Alacant-Elx

  • El Ministre de Foment, Íñigo de la Serna, ha anunciat que ha donat instruccions al secretari general d'Infraestructures perquè s'encarregue l'elaboració d'un estudi sobre la connexió ferroviària de l'aeroport Alacant-Elx.
Carlos González, a l'esquerra, al costat del ministre Íñigo de la Serna
Carlos González, a l'esquerra, al costat del ministre Íñigo de la Serna
EUROPA PRESS
Carlos González, a l'esquerra, al costat del ministre Íñigo de la Serna

De la Serna ha supervisat este dijous l'estat de les obres de l'alta velocitat en el tram entre Elx i Múrcia, acompanyat per l'alcalde il·licità, Carlos González i el president de la Regió de Múrcia, Fernando López Miras.

El ministre ha recorregut la distància que separa l'estació de l'AVE que s'està construint a Elx -situada en la pedania de Matola- de la ciutat de Múrcia en un tren laboratori d'ADIF que ha realitzat el trajecte a una velocitat de 80 quilòmetres per hora.

En el trajecte, ha destacat que s'ha encarregat un estudi relatiu a l'aeroport Alacant-Elx, al mateix temps que s'ha referit a altres actuacions relatives a l'AVE a la Comunitat Valenciana, i ha ratificat el compromís del ministeri que dirigix perquè l'alta velocitat estiga operativa a Elx de cara a la fi del primer trimestre de 2018.

Així mateix, Íñigo de la Serna ha assenyalat que al llarg dels tres primers mesos del pròxim any es vol disposar dels projectes finalitzats per al tram Castelló-Vandellós.

Pel que fa a la connexió de l'AVE Alacant-València i L'Alzina-Xàtiva, el ministre ha reiterat el compromís de posar-la en funcionament al voltant del tercer trimestre de 2019, al mateix temps que ha avançat que en el mes d'octubre està previst licitar "el muntatge de via en el tram entre l'Alcúdia i l'Alzina, la qual cosa va a permetre traslladar les circulacions a la via convencional i procedir al canvi ample internacional en la plataforma que en estos moments s'està utilitzant".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento