Comunitat Valenciana

Podem pregunta pel cost que ha suposat la negativa del PP de limitar propostes en el debat

  • Asseguren que "alguns grups parlamentaris presenten un nombre exageradament alt de resolucions que desvirtuen els termes del que hauria de ser un debat".
  • "Implica que molts recursos de l'administració pública es mobilitzen fins a altes hores de la matinada", amb el consegüent augment de la despesa, denuncien.
  • El partit demana un acord unànime dels grups, que suposaria "un estalvi considerable a les arques públiques i milloraria la qualitat d'este debat".
Corts valencianes
Corts valencianes
EUROPA PRESS
Corts valencianes

El diputat de Podem en les Corts César Jiménez ha presentat una pregunta a la Mesa sobre els recursos addicionals que es mobilitzen en l'Administració, i el seu cost econòmic, "davant la negativa del grup popular a definir el Debat de Política General en uns termes raonables que millorarien la qualitat i el rigor de les resolucions presentades".

El parlamentari explica que el format d'este debat, amb el qual arranca el curs polític, permet presentar als grups les resolucions que estimen oportunes, sense limitació, i "l'experiència dels últims anys permet comprovar que alguns grups parlamentaris presenten un nombre exageradament alt de resolucions que desvirtuen els termes del que hauria de ser un debat centrat en qüestions de política general".

De fet, assenyala que el volum de propostes plantejades no pot, en la pràctica, assegurar el compliment del reglament de les Corts que diu que l'admissió a tràmit de les iniciatives per part de la Mesa se circumscriu a aquelles de política general i que tracten matèries que ja s'hagen abordat en el debat de la jornada prèvia.

"La totalitat de les resolucions tramitades és enviada a revisió tant al conjunt dels grups com als equips de les conselleries perquè fixen posició de vot per a l'endemà. Això implica que necessàriament que molts recursos de l'administració pública es mobilitzen fins a altes hores de la matinada, amb el consegüent augment de la despesa, una despesa que podria reduir-se, i fins i tot evitar-se, si hi haguera voluntat per part de tots els grups", precisa Jiménez.

Considera que encara que el reglament de les Corts no limita el nombre de resolucions ni la distribució horària dels debats, un acord unànime dels grups suposaria "un estalvi considerable a les arques públiques i milloraria la qualitat d'este debat. A més, agrega, que existeix la referència de la majoria de parlaments autonòmics espanyols, en els quals les característiques d'este tipus de debat se situen en termes raonables".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento