Comunitat Valenciana

El TS rebutja el recurs del Consell contra la suspensió del decret de coordinació d'Esports

  • La sala contenciosa administrativa del Tribunal Suprem (TS) ha inadmès a tràmit el recurs de cassació que va interposar la Generalitat Valenciana contra la suspensió del decret de coordinació d'Esports elaborat pel Consell, segons ha informat la Diputació de Castelló en un comunicat.
Tribunal Suprem, TS, Justícia
Tribunal Suprem, TS, Justícia
EUROPA PRESS
Tribunal Suprem, TS, Justícia

El Tribunal Suprem assenyala que cal adoptar la decisió d'inadmissió mitjançant mera providència, sense necessitat que el siga per acte motivat. En esta providència, a la qual ha tingut accés Europa Press, s'imposa a la part recurrent les costos processals, "fins a la xifra màxima, per tots els conceptes, de 1.000 euros".

El Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) va declarar nuls els decrets que va aprovar el Consell al març de 2016 pels quals es fixaven les directrius de coordinació per a les funcions que en matèria d'esport i turisme gestionen les diputacions provincials en l'àmbit de la Comunitat Valenciana.

En dos resolucions, la secció cinquena de la sala contenciosa administrativa del TSJCV considerava que els decrets vulneraven el principi de reserva legal, ja que en tindre els decrets com a objecte fixar les directrius de coordinació per a funcions pròpies de les tres diputacions, d'acord amb la normativa, s'hauria d'haver dictat una llei que fóra aprovada per les Corts Valencianes. Per açò, declarava la seua nul·litat per "falta de conformitat" a dret.

El TSJCV estimava així el recurs contenciós-administratiu que va interposar la Diputació de Castelló contra tots dos decrets i va imposar les costos processals per mitat a les parts demandades -la Generalitat Valenciana i la Diputació de València-, que va fixar en 3.000 euros en cada sentència.

Ara, el TS ha rebutjat el recurs de la Generalitat Valenciana contra la suspensió del decret de coordinació d'Esports.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento