Comunitat Valenciana

Puig: "La Comunitat és més prospera, justa i respectada" i "ja no és invisible a Espanya"

  • Segons el president ara els ciutadans valencians "viuen millor que al juliol de 2015", quan va prendre possessió el Govern del Botànic.
  • Assegura que s'ha produït una reconstrucció econòmica que parteix d'un escenari polític "d'estabilitat, honradesa i diàleg".
  • El cap del Consell ha destacat durant el Debat de Política General a Les Corts que la Comunitat "ha recuperat la confiança perduda".
Ximo Puig en el debat de l'Estat de la Comunitat
Ximo Puig en el debat de l'Estat de la Comunitat
EUROPA PRESS
Ximo Puig en el debat de l'Estat de la Comunitat

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha destacat este dimecres que ara la Comunitat Valenciana és "més justa, pròspera i respectada" i ha passat de ser "invisible a Espanya a ser un actor important", encara que ha admés que el seu executiu "no està immunitzat contra l'error" ni té "l'arrogància" dels "governants de temps passats" que "tants problema han portat a esta terra".

Així ho ha avançat el president de la Generalitat durant el seu discurs en el Debat sobre l'Estat de la Comunitat Valenciana en el qual ha incidit que ara els ciutadans valencians "viuen millor que al juliol de 2015", quan va prendre possessió el Govern del Botànic.

En este sentit, ha indicat que més de 21.000 persones han recuperat el seu dret a la salut després d'estar "exclosos i diferenciats entre nacionals i estrangers en la salut" quan "són persones". També ha destacat que ara 915.00 pensionistes o 400.000 xiquets ja no paguen per les seues medicines i no han d'abandonar els seus tractaments.

"Vull dir amb tota la determinació a tots l'afectats, a eixes famílies i pensionistes que seguiran tenint accés gratuït a les seues medicines", ha subratllat per a assenyalar que no entén el recurs del Govern contra la sanitat universal impulsada pel seu executiu.

Després d'emfatitzar que més de 50.000 famílies compten amb una renda garantida de ciudadnía, que ara 12.000 famílies tenen accés a una ajuda contra la pobresa energètica o que 5.000 persones majors ja no paguen en els centres de dia dels quals havien hagut d'anar, ha remarcat que la suma de totes eixes famílies ha fet que en sol dos anys la Comunitat valenciana "ha rebaixat la pobresa en més de quatre punts, mentre que en el conjunt de l'Estat s'ha reduït solament un 1,3 punts".

Creixement econòmic

Per a Puig, la prosperitat de la Comunitat es materialitza en que s'ha produït una reconstrucció econòmica que parteix d'un escenari polític "d'estabilitat, honradesa i diàleg" i que ha comportat resultats positius com un creixement superior que l'economia espanyola, que la producció industrial haja augmentat en estos dos anys "el doble que en el conjunt d'Espanya o que les exportacions valencianes superaren els 28.500 milions d'euros i visitaren l'autonomia uns 7,8 milions de turistes".

Tot açò, ha posat en valor el 'president', ha fet que "la taxa d'atur siga la més baixa des de 2009 i que des de l'inici de legislatura més de 120.00 valencians hagen trobat un lloc de treball gràcies a l'esforç conjunt d'empreses i treballadors".

En el seu discurs, Puig també ha destacat que la Comunitat que abans era "sinònim d'irregularitat" a Europa, ara "ha recuperat la confiança perduda". "Ara la veu dels valencians comença a escoltar-se i no solament hem trencat la nostra invisibilitat, sinó que hem liderat propostes de reforma en la Conferència de Presidents o en les conferències sectorials", ha manifestat per a indicar que la Comunitat ha passat d'estar "en la cua de tots els indicadors a liderar el desenvolupament i de ser invisible a Espanya a recuperar la confiança perduda".

No obstant açò, ha admés que no hi ha "triomfalismes" perquè encara hi ha més de 398.000 persones en l'atur. "Ara bé, ja no contemplem estes xifres des de la desesperança, sinó que ens animem a seguir treballant per a estar cada vegada més prop de la Comunitat que podem i volem ser", ha apuntat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento