Comunitat Valenciana

La Generalitat catalana destaca la manifestació "massiva i exemplar"

  • BARCELONA, 12 (EUROPA PRESS)
Una multitudinaria Diada culmina con un símbolo de suma
Una multitudinaria Diada culmina con un símbolo de suma
EUROPAPRESS
Una multitudinaria Diada culmina con un símbolo de suma

El portaveu del Govern, Jordi Turull, ha destacat este dimarts que la manifestació de la Diada a Barcelona va ser "massiva i exemplar", per la qual cosa ha felicitat la ciutadania i els organitzadors.

Ho ha dit en la roda de premsa posterior al Consell Executiu, on ha carregat contra els que "intenten generar un relat" que el moviment independentista no és exemplar, i els ha acusat de tindre un desconeixement absolut de la realitat.

"Ni un paper al terra ni un vidre trencat", ha elogiat el conseller, que també ha fet una valoració molt positiva de tots els actes institucionals que va organitzar la Generalitat.

Turull ha ironitzat amb el fet que l'única tensió que es va veure entre la gent va ser si "comprar un gelat o una ampolla d'aigua" per combatre la calor, i ha declinat quantificar els assistents a la marxa al·legant que el Govern no vol participar en una 'guerra de xifres'.

Ha assegurat sentir-se orgullós de formar part de Catalunya per mobilitzacions com esta, i creu que el missatge que la manifestació va enviar al món reforça el referèndum de l'1 d'octubre: "A l'Europa del segle XXI les grans decisions no es prenen en un despatx ni fent un debat jurídic. Es vota 'sí' o es vota 'no".

"Hi ha gent que té un problema real de percepció de la realitat a Catalunya", i ha criticat els que preveien una Diada de divisió i tensió.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento