Comunitat Valenciana

Russafa Escènica explora els 'Camins' de l'art en una edició amb 19 propostes

  • El festival Russafa Escènica, que es desenvoluparà del 14 al 24 de setembre en el barri valencià, oferirà en la seua setena edició un total de 19 propostes englobades baix el lema 'Camins'.
Presentació de Russafa Escènica
Presentació de Russafa Escènica
RUSSAFA ESCÈNICA
Presentació de Russafa Escènica

La programació del certamen ha sigut presentada este dimarts en un acte en el qual han participat el director artístic de Russafa Escènica, Jerónimo Cornelles; Ana Sanahuja, coordinadora d'activitats paral·leles; Ximo Rojo, director de producció del festival, i el vicerector de Cultura i Igualtat de la Universitat de València, Antonio Ariño.

A més, com a convidats ha assistit un nodrit grup d'autoritats polítiques i patrocinadors del certamen: Caixa Popular, Fundació SGAE, Fundació AISGE, EMT, Espai Mutant, Cerveses Alhambra i la productora Quatre Films.

Seran 19 les peces que compondran el cartell del festival -dividides entre 'L'Hivernacle', catorze 'Vivers' i quatre 'Boscos'-, la singularitat dels quals és la fusió entre generacions, entre professionals consolidats i noms emergents.

Es tracta d'una programació que, seguint la línia de la passada edició, s'ha reduït per a fer el cartell més "a l'abast" per al públic i que reflectirà diverses disciplines escèniques com dansa,

teatre textual, teatre musical, performance i circ, entre d'altres.

Jerónimo Cornelles ha destacat que este és el primer any que el festival aconseguix remunerar amb una quantitat fixa a totes les companyies, la qual cosa suposa la consecució d'un assoliment que l'organització de Russafa Escènica portava perseguint des de 2011.

ACTIVITATS PARAL·LELES

Pel que fa a les activitats paral·leles, seran 13 les propostes que emboliquen la programació escènica del festival i que el seu objectiu és "ser font de connexió amb el barri de Russafa", ha asseverat Ana Sanahuja.

Així, s'ha desenvolupat una programació paral·lela repleta de música, cinema, arquitectura, arts plàstiques, activitats per a programadors i creadors i espai per a la reflexió a través de taules redones, una de les quals acollirà el Centre Cultural La Nau de la Universitat de València.

Ximo Rojo, per la seua banda, ha posat l'accent en la implicació de Russafa Escènica amb el barri en què es desenvolupa malgrat que "no és un projecte de barri, és un projecte obert, transversal i cooperatiu, que pretén crear un teixit per a produir treballs vius". I, seguint la metàfora que relaciona el festival amb la vegetació -Russafa significa jardí- ha completat: "Enfront d'un model de monocultius, en Russafa Escènica apostem per la biodiversitat" i per ser "un espai de debat en el qual es tracten els problemes reals del barri".

El vicerector Antonio Ariño ha remarcat la importància que "la cultura juga en la construcció d'una societat global, que passa inevitablement pel local" i respecte al lema d'esta edició, ha afegit una xicoteta reflexió "Els camins sempre han sigut perillosos però ara, a més, són arriscats i incerts".

Russafa Escènica va atraure l'any passat més de 9.000 persones i

enguany ha rebut més de 170 propostes de participació, detallen els impulsors de la cita cultural en un comunicat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento