Comunitat Valenciana

Sociópolis es reactiva i es convertirà en un barri més de València

  • En les obres d'aquesta Fase IV, que estaran concloses en sis mesos, està previst actuar sobre 110.429 metres quadrats, el que representa el 44% de la superfície.
  • La Conselleria d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori inverteix 1,5 milions en aquesta actuació, presentada hui junt amb l'Ajuntament de la ciutat.
  • El consistori disposa d'una parcel·la de 1.782 metres quadrats en la qual es preveu situar una torre de 21 altures, que acollirà 95 habitatges.
VISITA A l'INCIO DE LES OBRES DE SOCIÓPOLIS
VISITA A l'INCIO DE LES OBRES DE SOCIÓPOLIS
GVA
VISITA A l'INCIO DE LES OBRES DE SOCIÓPOLIS

El projecte Sociópolis es reactiva amb l'inici de les obres d'urbanització en el sector La Torre de València, que "desbloquegen" una iniciativa urbanística "paralitzada des de fa anys i que ajudaran a revitalitzar" esta zona de la ciutat. La previsió és que l'actuació acabe en sis mesos i, a partir d'eixe moment, l'Ajuntament ho rebrà i Sociópolis passarà a ser un barri més de la capital.

La consellera d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador, ha visitat l'inici de les obres d'urbanització que el seu departament ha iniciat, amb una inversió d'1,5 milions d'euros. Ha estat acompanyada per la directora general de l'Entitat d'Infraestructures de la Generalitat (EIGE), Helena Beunza, la directora general d'Habitatge, Rebeca Torró, el regidor d'Urbanisme de València, Vicent Sarrià, i l'alcaldessa pedània de La Torre, Lucía Beamud.

Salvador ha destacat que, amb les obres d'urbanització que comencen en el sector La Torre de València, "es desbloqueja un projecte que va estar paralitzat durant anys per l'anterior Consell i que ara volem que servisca per a revitalitzar esta zona de la ciutat".

La consellera ha manifestat que estes obres tenen com a objectiu "donar un impuls real a esta zona de la ciutat i així dotar-la d'unes instal·lacions dignes amb espais verds i àrees de millor qualitat per a l'ús dels veïns". "Donem el primer pas per a acabar amb la política de nul·la planificació urbanística que ens ha deixat esta estampa", ha asseverat en referència als solars buits i edificis per acabar en la zona.

Salvador ha recordat que, en 2012 l'antic Consell del PP "va paralitzar les obres d'urbanització de La Torre per falta de finançament". Ara, amb esta actuació, "es posa fi a este llarg abandó que han patit els veïns i s'inicia el procés d'adequació del sector de La Torre que va a posar en valor" esta àrea de la ciutat. Perquè açò siga una realitat, la consellera ha destacat la importància que ha tingut la "coordinació i consens" establit entre Generalitat i l'Ajuntament de València. Des del primer moment, La Torre "era una prioritat per a les dos administracions i després d'un intens treball s'ha aconseguit desbloquejar este projecte".

Salvador ha ressaltat les dificultats econòmiques que travessa la Generalitat i que obliguen a prioritzar actuacions. Per açò, ha assegurat ser conscient que queda "molta tasca per fer", no obstant açò, l'obra que s'inicia "simbolitza de forma clara la política del nou govern, urbanitzant i recuperant este espai per a les persones", ha dit.

Criteris socials

Una vegada finalitzades estes obres, ha explicat que s'estudiaran i prendran decisions sobre els edificis que queden pendents i sobre el futur del barri, que "haurà d'anar en sintonia amb la nova política d'habitatge del govern i amb els criteris socials que marca la Llei per la Funció Social de l'Habitatge".

Per la seua banda, el regidor Vicent Sarrià ha agraït a la consellera la implicació en este projecte i ha destacat el treball previ desenvolupat perquè hui puguen començar les obres. Al mateix temps, ha assegurat que "la bona voluntat" de les administracions permetrà que al mig any La Torre siga un barri molt millor.

Fonts municipals han detallat que el consistori disposa d'una parcel·la de 1.782 metres quadrats en la qual es preveu situar una torre de 21 altures, que acollirà 95 habitatges.

Finalització de la Fase IV

Les obres que ara s'inicien suposen la finalització de la fase IV del projecte urbanístic de La Torre. Entre 2011 i 2012 es van executar les fases I, II i III d'urbanització a La Torre sobre 135.250 metres quadrats, el 54,4% del total de la superfície a urbanitzar en el sector. Ara, es finalitzarà la major part de l'actuació sobre un total de 110.429 metres quadrats, la qual cosa representa el 44% de la superfície.

Els treballs consistiran, principalment, en la finalització de paviments, adequació de la xarxa de regs i séquies. També està prevista la creació de zones verdes i millores en les comunicacions. Per a açò es crearà un pas de vianants amb instal·lació de semàfors en la CV-407 i la connexió del carril bici amb el ja existent en esta carretera, precisa la Generalitat en un comunicat.

Així mateix, s'habilitaran espais destinats a hortes, s'executaran els trams de la xarxa d'aigües pluvials en el Camí de Saboner, la instal·lació d'un encreuament de telefonia i la col·locació de punts de llum en l'avinguda Real de Madrid, així com la revisió i millora de les infraestructures ja existents. L'actuació es completarà amb la creació d'instal·lacions esportives, zones d'oci i jocs per a xiquets i la col·locació de mobiliari urbà (bancs, papereres, fonts i aparcaments per a bicicletes).

Mostrar comentarios

Códigos Descuento