Comunitat Valenciana

À Punt arrancarà el web i la ràdio abans d'acabar l'any i la televisió en el primer trimestre de 2018

  • Aquest dimarts s'ha presentat la identitat visual de la plataforma multimèdia d'À Punt al Jardí Botànic de València.
  • La posada en marxa s'està fent amb una "planificació estricta" i "respectant escrupolosament els processos administratius i els terminis en aquest camí".
  • Puig assegura que "faran eixa televisió plural, de tots i totes que res té a veure amb el passat" i critica l'absència de representants del PP en l'acte.
Presentació de la identitat visual d'À Punt
Presentació de la identitat visual d'À Punt
GVA
Presentació de la identitat visual d'À Punt

La directora general de la Societat Anònima de Mitjans de Comunicació, Empar Marco, ha anunciat este dimarts que abans d'acabar l'any À Punt tindrà ja en marxa el lloc web, provisional i amb continguts fonamentalment infantils, i iniciarà les emissions de ràdio, "amb poques hores" i un magazín de cultura-societat i música. La televisió, per la seua banda, si no hi ha "imponderables" arrancarà durant el primer trimestre de 2018.

Així ho ha explicat Marco en l'acte de presentació de la identitat visual de la plataforma multimèdia À Punt, celebrat en el Jardí Botànic de València. Marco ha defés el treball que s'està fent per a retornar el servici públic de ràdio, televisió i web als ciutadans, amb una "planificació estricta" i "respectant escrupolosament els processos administratius i els terminis en este camí".

Ha recordat que en este temps han avaluat l'estat de les instal·lacions, han confeccionat la relació de llocs de treball, s'han elaborat els plecs per a l'equipament tècnic, els pressupostos i s'han revisat els projectes preseleccionats per l'Alt Consell Consultiu. Malgrat tot eixe treball, ha admés que les emissions encara no han començat -tot i que les productores "ja han començat a treballar"- perquè s'ha vetlat en tot moment per obrir "amb totes les garanties".

Empar Marco ha explicat que este mateix dimarts ha sigut llançat el Twitter d'À punt (ha començat amb un tuit de presentació: Bon dia. Estem ací. Som À Punt i avui presentem la nostra imatge al món) i ha precisat que la ràdio començarà abans de final d'any amb l'emissió d'un magazín al matí d'una durada d'unes tres hores -s'estudiarà si emetre un altre a la vesprada- i també es llançarà el web, no definitiu, amb material en el portal infantil.

Gestió "complicada" de les borses

L'ampliació de les emissions en ràdio dependrà de la incorporació de més personal. Segons ha reconegut la directora, esta està sent "molt complicada perquè les borses són molt difícils de gestionar". Preguntada sobre els "imponderables" que podrien retardar, arribat el moment, l'inici de les emissions de la televisió, ha indicat que podrien estar relacionats amb la incorporació del personal, encara que esperen que no es produïsquen.

"La màquina ha començat a rodar"

El president del Consell Rector de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació (CVMC), Enrique Soriano, ha admés que pot ser que la posada en marxa dels mitjans estiga tardant "una mica més" del previst però s'està anant "al ritme que podem, amb els mitjans que tenim".

"Anem més de pressa del que els puga paréixer", ha dit, al mateix temps que ha recordat que no es poden presentar uns mitjans "sense unes garanties mínimes de qualitat" i calia respectar els termes legals. "La màquina ha començat a rodar", ha assegurat.

Un mitjà "plural, de tots"

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha posat en valor la identitat corporativa d'À Punt, darrere de la qual "hi ha molt de treball i una concepció ben innovadora", al mateix temps que ha celebrat l'anunci de l'inici de les emissions de la televisió en el primer trimestre de 2018. "Em pareix bé, com més prompte millor", ha dit, per a mostrar la seua confiança en què els responsables de la mateixa "faran eixa televisió plural, de tots i totes que res té a veure amb el passat".

El president ha assegurat que el que li preocupa realment és que els valencians tinguen un mitjà de comunicació públic i de qualitat, que ajude la seua reconstrucció com a comunitat. Ha incidit que el Consell observa este procés des de la màxima autonomia de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació (CVMC) perquè precisament vol que "una part del llegat d'este govern siga la defensa de l'autonomia d'un mitjà de comunicació públic".

Sobre la decisió que l'acte de presentació s'haja realitzat en el Jardí Botànic, mateix escenari en el qual es va firmar l'Acord del Botànic en 2015, ha assegurat que ha sigut decisió de la corporació i tant ell com la resta de membres de l'Executiu presents hagueren acudit "a qualsevol altre lloc". "En qualsevol cas, per a mi per descomptat tornar al Botànic sempre és emocionant", ha agregat.

Un projecte "a favor" de tots

Sobre l'absència de representants del PP en l'acte, ha incidit que À Punt és "un instrument per al poble valencià, per al conjunt dels valencians" i servirà per a "enfortir una societat democràtica avançada". Així, considera que "és un gran error situar-se en contra d'este projecte perquè és a favor, no és un projecte en contra de ningú".

"No es pot fer política partidista de tot, el PP va cometre un gravíssim error tancant RTVV i ningú el va seguir en eixe camí, cap altre govern ho va fer. Som cinc milions de valencians que tenim dret a un mitjà de comunicació i qui pose en risc d'alguna manera l'autogovern està limitant eixa capacitat dels valencians", ha asseverat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento