Comunitat Valenciana

Un terç dels majors d'entre 65 i 74 anys utilitza Internet almenys una vegada a la setmana, segons un estudi de la VIU

  • El 34,7% dels espanyols entre 65-74 anys utilitza Internet, el 30,7% ho fa almenys una vegada a la setmana i el 7,5% ha mercat a través d'este mitjà, segons assenyala en el seu Informe sobre l'ús de les tecnologies de la informació i comunicació (TIC) en la vellesa Mònica Donio-Bellegarde, professora del Màster de Gerontologia i Atenció Centrada en la Persona de la Universitat Internacional de València (VIU).
Persones majors, centre de majors, jubilats, jubilat, jubilació
Persones majors, centre de majors, jubilats, jubilat, jubilació
EUROPA PRESS
Persones majors, centre de majors, jubilats, jubilat, jubilació

Segons ha informat la universitat en un comunicat, l'experta destaca que "actualment existix una gran diversitat de solucions tecnològiques que poden ser molt beneficioses per a millorar la qualitat de vida i la salut de les persones majors" i amb el ràpid i constant avanç de les tecnologies "s'espera que cada vegada hi haja més opcions de TIC que es presten a atendre les necessitats específiques d'una població cada vegada més envellida".

"De fet, les xifres sobre l'ús de les TIC ens indiquen que encara que encara existisca una bretxa digital important quan es compara l'accés a les TIC en els diferents països i entre grups d'edat, estem notant un creixent interés i familiaritat de les persones majors per eixe tipus de tecnologies", ha afegit la professora.

Al seu juí, "segurament quan les pròximes generacions arriben a la vellesa l'ús de les TIC els serà un poc més natural, ja que estes han format part de la seua vida quotidiana des d'edats més primerenques".

L'informe indica també que Espanya està entre els països més envellits del món, ja que en 2015 els espanyols de 65 anys o més representaven el 18,5% de la població total i les projeccions demogràfiques suggerixen que la població espanyola seguirà envellint, sent que l'any de 2061 s'espera que els espanyols amb 65 anys o més representen el 38,7% de la població total.

Per açò, per a la professora de la VIU "l'ús de les TIC hauria d'estimular-se més en la vellesa, ja que pot ser una ferramenta complementària important en la vida quotidiana de les persones majors, possibilitant que es mantinguen connectades amb la seua xarxa social, se senten útils i seguisquen vivint en el seu entorn habitual de manera autònoma i independent".

TELÈFONS MÒBILS, INTERNET I RRSS

L'informe de la VIU inclou també diverses investigacions sobre el perfil de les persones majors usuàries de les TIC i destaca que la majoria usa telèfons mòbils. L'ús d'Internet i de l'ordinador és major en la franja de 65-70 anys i la navegació se centra en la cerca d'informació i l'ús del correu electrònic. A més, utilitzen les xarxes socials motivades principalment per la possibilitat de mantindre un contacte habitual amb els seus familiars i amics.

Així mateix, l'estudi ressalta que l'ús d'eixa funcionalitat no presenta diferències significatives en funció d'edat, gènere o nivell d'estudis de les persones, però la por a perdre la privacitat/intimitat és una de les barreres que, segons indiquen els majors, impedix un major ús de les xarxes socials.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento