Comunitat Valenciana

Maria del Mar Bonet i VerdCel, en la Trobada de Música del Mediterrani-Mostra Viva

  • Un "cresol de cultures i músiques en el qual caben tots els estils i fusions" conforma la programació de la nova edició de la Trobada de Música del Mediterrani-Mostra Viva. El festival se celebrarà de l'11 al 14 d'octubre en el Palau de la Música de València i tindrà un preàmbul de luxe el dia 8 d'octubre en el Teatre Principal amb l'actuació de Maria del Mar Bonet. NES, VerdCel, Stefano Saletti, Apa, Kristi Stassinopoulos & Stathis Kalyviotis, El Cifu, Silya Ziani i Mox componen el cartell.
(Verdcel) Alfons Olmo
(Verdcel) Alfons Olmo
Juan Miguel Morales
(Verdcel) Alfons Olmo

L'edició d'enguany de la trobada oferirà un diàleg "entre músics i músiques del Mediterrani que permetrà apreciar la gran proximitat i diferències dels diversos corrents musicals del Mare Nostrum i les seues singularitats, però també, les interconnexions que entre elles existixen i les seues múltiples possibilitats de fusió", assenyalen els impulsors del certamen en un comunicat.

Per açò, el festival confrontarà tendències i estils amb dos actuacions per jornada. El dia 11 tindran lloc els concerts dels grups NES i VerdCel. El primer està format per músics francesos i una cantant algeriana. Formats en Berklee i residents a València el seu estil oferix una fusió entre la música ètnica, el jazz, el pop i la música culta. El grup d'Alcoi VerdCel, per la seua banda, oferix una mirada molt particular i revisada de la música d'autor.

Un dia després la banda italiana Stefano Saletti & Picola Banda Ikona contrastarà amb el Cant d'Estil d'Apa, la qual cosa permetrà reconéixer les arrels més singulars a través de dos corrents de profunda tradició cultural i musical.

Kristi Stassinopoulos i Stathis Kalyviotis acostaran el Palau de la Música la versatilitat de la música grega, colors i tonalitats. Es trobaran amb el pop o la cançó d'autor d'arrel llatina i flamenca del valencià El Cifu.

A més, la combativa cantant marroquina del Rif Silya Zani al costat del grup valencià Mox, coneguts per fusionar la música tradicional valenciana amb el rock, actuaran el dissabte 14 en un concert a l'aire lliure que se celebrarà en el Jardí del Túria. La Trobada conclourà el diumenge 15 amb un concert de música de cor i banda en el claustre de la Nau.

Tots els concerts seran gratuïts fins a completar l'aforament de la sala Joaquín Rodrigo del Palau de la Música.

Per al coordinador de la Trobada, Lluís Miquel Campos; amb esta edició la Trobada vol oferir una visió àmplia de tot el que la música mediterrània està oferint actualment a nivell mundial, la qual cosa demostra el seu gran potencial cultural i artístic.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento