Comunitat Valenciana

Cs planteja una declaració institucional sobre Catalunya davant les crítiques de PSPV, Compromís i Podem

  • Ciutadans ha proposat este divendres a la resta de grups en les Corts la firma d'una declaració institucional en defensa dels principis democràtics i constitucionals davant el desafiament independentista que tan sols ha rubricat el PP -el que ha impedit que prosperara, en ser necessària la unanimitat- i que PSPV, Compromís i Podem han criticat per no fer al·lusió al diàleg o representar un "politiqueig miserable".

La portaveu de Ciutadans, Mari Carmen Sánchez, ha explicat que es tractava d'un text redactat "en termes molt lights" que simplement vetlava pel compliment de la Constitució, però ha lamentat que solament s'ha sumat el PP. Segons ha dit, no li sorprèn que Compromís no ho haja fet perquè "van de la mà de partits independentistes" com tampoc Podem, que són "molt tebis" sobre esta qüestió.

En el cas del PSPV, ha prosseguit, no entén "com a Catalunya s'alcen d'eixe hemicicle" i ací no. "El PSPV està sent ostatge ideològic dels seus socis de Govern", ha recalcat Sánchez, que ha incidit que cal anar "tots agafats de la mà, no hi ha lloc al dubte, a la bretxa" en este tema.

El portaveu socialista, Manolo Mata, ha explicat que quan algú presenta una declaració que vol que tire avant "parla amb la gent" abans i, per açò, ha censurat "el politiqueig miserable" en el tema més important per al país en estos moments, que representa "una cruïlla".

Per açò, ha demanat "no jugar amb ell, no muntar espectacles" perquè existix "una gran preocupació davant esta situació d'extrema gravetat". A més, ha llançat una "fraternal salutació al PSC".

En esta línia, la portaveu adjunta de Compromís, Mireria Mollá, ha explicat que el text els ha arribat pocs minuts abans de l'inici del ple i ha criticat que "no esmenta la paraula diàleg ni una sola vegada" quan precisament "la falta de diàleg ens ha portat a esta situació".

Així, ha defès que estes Corts poden fer una declaració al nivell que la situació mereix i en la qual es puga posar en valor el diàleg.

El síndic de Podem, Antonio Estañ, ha insistit que la situació ha de solucionar-se amb diàleg i no amb bloquejos, a través d'un referèndum amb garanties, i ha criticat la intenció de PP i Cs de "catalanizar la política valenciana".

Per la seua banda, la portaveu del PP, Isabel Bonig, ha criticat el "colp d'estat" a Catalunya i ha remarcat la necessitat que la resta d'autonomies i partits constitucionalistes mostren el seu suport als parlamentaris que van defendre la Constitució.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento