Comunitat Valenciana

El PP demanarà una comissió en les Corts per a buscar el consens sobre el model lingüístic en educació

  • El Partit Popular de la província de València (PPVAL) reclamarà la creació d'una comissió d'estudi en les Corts per a buscar el consens de totes les forces polítiques respecte el model lingüístic amb l'objectiu d'aconseguir "un Pacte per l'Educació que protegisca la llibertat de les famílies".
Reunió del PPVAL amb representants de comunitat educativa
Reunió del PPVAL amb representants de comunitat educativa
PPVAL
Reunió del PPVAL amb representants de comunitat educativa

La diputada i membre de la gestora del PPVAL María José Catalá ha subratllat que no cal "generar tensions" en tota la comunitat educativa per "rebequeries i capritxos" de Compromís, i ha incidit que "la gent vol consens i el PP està disposat a arribar a acords".

"Li estenem la mà a Puig perquè s'aparte del radicalisme de Compromís i afronte una solució moderada i consensuada que compte amb el suport del sector educatiu", ha dit després de mantindre una reunió amb la comunitat educativa de la província per a analitzar la situació de l'inici de curs i les accions a desenvolupar pel PPVAL en matèria educativa.

Per a Catalá este és l'inici de curs "més abrupte" de la història de la Comunitat Valenciana i ha demanat a Puig que "canvie la cultura de la imposició per la de la moderació i el diàleg".

Ha avançat que el PPVAL presentarà mocions en tots els ajuntaments de la província per a sol·licitar la derogació del Decret de Plurilingüisme i considera "ridícul" que s'haja elaborat un decret llei "solament per als menors de tres anys". "Pensem que és un frau de llei perquè s'està esquivant l'acció de la justícia i és absurd que existisca un decret per a xiquets de tres anys i un altre per a la resta d'etapes", ha afegit.

Els 'populars' han avançat que si tornen a governar en el seu full de ruta està "recuperar la normalitat i la serenitat en el sector educatiu", tornar al districte únic i retornar el concert en tots els centres que disposen de demanda (en l'obligatòria i en la postobligatòria) per a "garantir la llibertat dels pares per a triar l'educació dels seus fills".

Segons ha incidit Catalá, "la imposició d'este model educatiu "únic i excloent", el de la "escola pública i en valencià", s'ha traduït en l'adopció d'un conjunt de mesures durant estos últims dos anys que "han afectat milers d'alumnes i pares de la província de València".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento