Comunitat Valenciana

El jutge arxiva la causa contra Feceval per pagaments a quatre alliberats que no exercien de docents

  • El jutjat d'Instrucció número 3 de València ha decidit sobreseure provisionalment la causa en la qual investigava presumptes pagaments irregulars de la Conselleria d'Educació a alliberats de la patronal de la concertada Feceval que hauria cobrat per una tasca docent no realitzada, en considerar que existia un contracte laboral "vàlid" -no simulat- amb totes les conseqüències i efectes entre el centre escolar i el professional, encara que els servicis es prestaren en la federació. L'únic investigat en esta peça era José Manuel Boquet, president d'esta entitat.

Així consta en una resolució de l'11 d'agost que l'Advocacia de la Generalitat recorrerà, segons ha pogut saber Europa Press. No obstant açò, l'instructor ha acordat la deducció de testimoniatge i la seua remissió al Tribunal de Comptes, una petició formulada pel ministeri fiscal, a la vista de l'informe de la Intervenció General que va concloure que entre els anys 2010 i 2014, la Conselleria d'Educació va realitzar "pagaments indeguts" per valor d'una mica més de 400.000 euros a quatre persones en concepte de nòmines de personal contractat per centres concertats però que, no obstant açò, desenvolupaven el seu treball en Feceval.

La investigació es va iniciar arran d'una denúncia de la Fiscalia de València, que va partir al seu torn d'una denúncia de Compromís. Com a conseqüència es van incoar dos peces, esta, pels pagaments als 'alliberats' de la patronal, que estava pendent de resolució, i una altra ja sobreseguda per suposats pagaments a l'excés a la concertada.

El fiscal va demanar el sobreseïment provisional de la causa, encara que sí que reclamava deducció de testimoniatge i remissió al Tribunal de Comptes. Per la seua banda, l'Advocacia de la Generalitat s'oposava en considerar que els fets no eren una irregularitat administrativa sinó que podien ser constitutius d'estafa, malversació, falsedat documental o frau de subvencions.

Segons el lletrat de la Generalitat, s'havien depassat els límits del conveni entre Generalitat i la federació, i es va simular la contractació de professors la destinació dels quals va ser realitzar treball en la Feceval.

No obstant açò, el jutjat entén que existix un contracte laboral "vàlid amb totes les conseqüències i efectes entre el centre escolar i el professional, encara que els seus servicis es prestaren en la Feceval en lloc d'en el centre docent, en qualsevol moment pot ser cridat per a desenvolupar l'activitat directament en el centre".

En esta línia, sosté que no pot considerar-se el contracte com "simulat" i l'única diferència que s'aprecia és que el professor ha sigut contractat pel centre per a desenvolupar una activitat al marge de la docència directa, amb les mateixes característiques que si es tractara d'un professor que ja prestava eixos servicis anteriorment en el centre.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento