Comunitat Valenciana

Gandia projecta situar una 'Casa dels Escriptors' que recree el Segle d'or valencià

  • Estaria situada a l'Alqueria del Duc i oferiria experiències sobre els tres escriptors més importants, Ausias March, Joan Roís de Corella i Joan Martorell.
  • L'alcaldessa, Diana Morant, ha sol·licitat l'ajuda de l'Agència Valenciana de Turisme per tal de portar a terme aquest projecte.
  • L'edil assegura que la ferramenta fonamental és "la qualitat" turística, però ha recalcat que "la cultura" és també l'element "indispensable" de futur.

L'alcaldessa de Gandia, Diana Morant, ha sol·licitat este dijous al secretari autonòmic de l'Agència Valenciana del Turisme, Francesc Colomer, el seu suport per al projecte de situar 'una Casa dels Escriptors' en l'Alqueria del Duc que recree per al turisme l'atmosfera del segle d'or valencià amb experiències sobre els tres escriptors més importants, Ausias March, Joan Roís de Corella i Joan Martorell.

Morant, després de reunir-se amb Colomer, ha explicat sobre este tema que la idea és compatibilitzar l'activitat que en l'actualitat es desenvolupa en este espai amb esta nova proposta per a donar a conéixer als visitants l'atmosfera del segle XV, quan Gandia va ser "l'epicentre" de les Lletres en coincidir Ausiàs March, Joan Roís de Corella i Joan Martorell.

Sobre este tema, ha destacat que encara que Gandia és una destinació turística vacacional de sol i platja "consolidat", vol "evolucionar cap a altres espais" perquè el turisme es prolongue "més enllà de la temporada de platja".

En eixe sentit, ha destacat que la ferramenta fonamental és "la qualitat" turística, però ha recalcat que "la cultura" és també l'element "indispensable" de futur. Així, ha resultat que els recursos culturals i patrimonials dels quals disposa Gandia la converteixen en una ciutat única". D'aquesta manera, ha citat Cova del Parpalló, el jaciment arqueològic del Paleolític més important d'Europa, les Falles, les dos reconegudes per la Unesco, així com el Palau Ducal dels Borja.

Sobre este tema, ha apuntat que encara que pot dir que Gandia disposa de la platja "més bonica del món" davant la competència de destinacions similars cal buscar "la singularitat" i "el que ens fa única, com la cultura". En eixe sentit, ha recordat el recent nomenament per part del Govern valencià a Gandia com a "primera Capital Cultural Valenciana de tota la història" i sobre este tema ha destacat que compta amb el suport de l'AVT per a seguir programant actes culturals.

Renovació del parc turístic d'apartaments

De la mateixa manera, han analitzat la possibilitat de concedir ajudes, al costat de l'Institut Valencià de l'Edificació (IVE) per a estudiar la renovació del parc turístic d'apartaments i millorar així la qualitat de l'oferta i "caminar cap a l'excel·lència". Sobre este tema, ha explicat que l'AVT i l'IVE van escollir València i Gandia com les ciutats valencianes que participen en el projecte europeu 'Alter Eco' sobre estratègies de turisme sostenible. D'esta manera, es pretén potenciar estratègies de turisme sostenible per a estudiar actuacions sobretot en la primera línia de costa on hi ha edificis o apartaments de platja, construïts majoritàriament en la dècada dels anys 60-70.

Morant ha destacat les bones dades turístiques registrades este estiu però ha incidit que la campanya ha de programar-se des de l'1 de gener i fina al 31 de desembre per a "desestacionalitzar" el turisme.

D'altra banda, s'ha referit al projecte pilot per a lluitar contra l'intrusisme de col·laboració entre la Policia i l'AVL, pel qual els agents es posen a la disposició del servici d'inspecció de l'AVT, per a evitar els perjuís al sector turístic i "fa mal a tots" per part d'aquells que "solament miren en benefici propi i no de l'interés general". "Es tracta de deixar en el passat projectes que no ens han deixat una bona imatge i evolucionar perquè ens conega fóra com som: una Capital cultura valenciana", ha postil·lat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento