Comunitat Valenciana

La Ribera lamenta la seua exclusió de la reunió de gerents d'hospitals públics

  • El gerent de l'Hospital d'Alzira assegura "no entendre" la decisió perquè "és un departament públic més i se li hauria de fer partícip dels plans i objectius".
  • Amb esta exclusió, "es perden oportunitats de retroalimentació entre la gestió directa i la privada d'un servici públic", assegura el doctor Javier Palau.
  • Per a ell, "la sostenibilitat de la sanitat pública, segons els experts, requereix de solucions innovadores al marge d'apriorismes polítics".
Imatge d'arxiu de l'Hospital de la Ribera
Imatge d'arxiu de l'Hospital de la Ribera
HOSPITAL DE LA RIBERA
Imatge d'arxiu de l'Hospital de la Ribera

El gerent de l'Hospital d'Alzira, el doctor Javier Palau, ha assegurat "no entendre" com cap de les concessions sanitàries va ser convocada a la reunió d'este dimarts a Vila-real (Castelló) de la consellera de Sanitat, Carmen Montón, amb els gerents, ja que La Ribera "és un departament públic més i se li hauria de fer partícip dels plans i objectius" de l'administració sanitària.

Palau considera que amb esta decisió "no solament es margina la gerència de la Ribera sinó, sobretot, als 250.000 habitants de l'àrea sanitària que tenen el mateix dret que la resta de valencians a ser inclosos en les decisions de la Conselleria".

El gerent de la Ribera assegura que ha assistit a totes les reunions que li han convocat des de Conselleria i que el seu departament "compleix estrictament amb els plans de salut pública transversals, tals com la vacunació de la grip, la prescripció de genèrics, programes de garbellat de càncer o els acords de gestió". Per açò, ha assegurat que "encara és més inexplicable que se'ns excloga d'estes reunions i se seguisca fent distinció entre gestió pública i privada per a planificar la salut de la població".

Autoconcert

Sobre l'autoconcert per a eradicar les llistes d'espera, un dels temes principals de la reunió ha apuntat que "precisament Alzira podria haver aportat la seua experiència i coneixement de 18 anys realitzant intervencions en horari vespertí i els dissabtes, la qual cosa ens ha possibilitat tindre les demores més baixes del sistema públic".

Per al gerent d'Alzira, amb esta exclusió, "es perden oportunitats de retroalimentació entre la gestió directa i la privada d'un servici públic". "Igual que La Ribera pot aportar les seues experiències exitoses per a la gestió de demores, prescripció de genèrics, cobertura de la grip, atenció a la cronicitat, automatització dels magatzems, programes saludables, també les concessions poden assumir experiències positives d'altres departaments". Per a Palau, "açò és una cosa rellevant perquè la sostenibilitat de la sanitat pública, segons els experts, requereix de solucions innovadores al marge d'apriorismes polítics".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento