Comunitat Valenciana

Moragues diu que seguix sense haver-hi data exacta per a la repatriació de les restes de la valenciana Garrido a Espanya

  • El delegat del Govern a la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Moragues, ha afirmat que seguix sense haver-hi una data exacta per a la repatriació de les restes de la valenciana Pilar Garrido Santamans, assassinada a Mèxic, a Espanya.
Valenciana desapareguda a Mèxic
Valenciana desapareguda a Mèxic
FACEBOOK RAQUEL GARRIDO SANTAMANS
Valenciana desapareguda a Mèxic

Moragues s'ha pronunciat en estos termes en declaracions als mitjans de comunicació després de presidir la Junta Local de Seguretat de València, en ser preguntat per les novetats entorn d'este assumpte.

El delegat ha recordat que la gestió de la repatriació la fa el Govern d'Espanya perquè és la seua "responsabilitat" en matèria diplomàtica, però ha puntualitzat que "depèn de les autoritats mexicanes perquè el cas està judicializado a Mèxic i hauran de ser les autoritats mexicanes les que autoritzen la repatriació de Pilar", ha dit.

L'última informació, ha agregat, és que les restes anaven a vindre en breu, "però anem a veure exactament quin dia venen perquè no tinc informació concreta", ha puntualitzat.

Pel que fa a les restes arriben a Espanya, on el cas també està judicialitzat, el Govern s'ha posat a la disposició de la família per si entén oportú que es practique una prova d'ADN.

"Per a fer eixa prova, primer han d'arribar les restes. La Policia Nacional, a través de Policia Judicial i la Científica, està en espera que les restes arriben a Espanya i l'autoritat judicial així ho decrete per a fer les proves d'ADN i verificar la identitat", ha postil·lat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento