Comunitat Valenciana

Puig afirma que quan el TSJCV decidisca sobre el "fons" del plurilingüisme s'aplicaran els canvis que siguen necessaris

  • El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha defès el decret de plurilingüisme perquè busca trencar amb una política que ha tingut efectes nefasts" i té com a objectiu que els estudiants acaben els seus estudis parlant anglés, valencià i castellà. Per açò, ha mantingut que quan el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) entre a valorar "el fons de la qüestió", s'aplicaran les modificacions que siguen necessàries si les hi haguera.
Ximo Puig atén als mitjans a Alacant
Ximo Puig atén als mitjans a Alacant
GVA
Ximo Puig atén als mitjans a Alacant

A preguntes dels mitjans a Alacant, on ha presidit la reunió del Comité Institucional de la Volvo Ocean Race, ha qualificat d'"error" el fet de "polititzar de forma partidista" l'educació i ha opinat que "no té cap sentit intentar confrontar en un espai on hauria d'haver-hi acord".

Puig ha assegurat que "sí és possible" que els estudiants valencians aprenguen els tres idiomes i ha lamentat que els anteriors models educatius del PP hagen llançat que "solament el 36% dels xiquets tinguen capacitació suficient en valencià i solament el 6% en anglés".

El cap del Consell s'ha mostrat "absolutament convençut" que a la Comunitat és "possible" que els xiquets acaben els seus estudis amb "la capacitació" perquè "en altres països és possible". Per això, ha explicat que davant la situació educativa, el Consell es va dirigir a les universitats, va parlar amb experts i es va dissenyar un programa que estimem que és positiu".

No obstant açò, ha reconegut que la Generalitat assumirà les decisions dels tribunals "si s'ha de fer algun tipus de modificació" quan entren en el fons de la qüestió. "El que no va a assumir la Generalitat és una situació que ens pareix profundament injusta per als xiquets, volem que hi haja igualtat d'oportunitats i anem a utilitzar tots els mitjans disponibles perquè siga així", ha resolt.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento