Comunitat Valenciana

Ajuntament i Delegació del Govern actualitzen el pla de seguretat de la ciutat de València

  • L'actualització del Pla de Seguretat inclou un nou mapa de barreres físiques i el reforç de protecció en els punts sensibles i en els actes de major aglomeració.
  • Ribó afirma que s'està treballant des d'abans dels atemptats de Catalunya en la prevenció de la radicalització amb una aposta per la multiculturalitat.
  • En el primer semestre de l'any, s'han registrat 244 delictes menys a la ciutat, un -1,1% menys que en el mateix període de l'any anterior.
Moragues atén els mitjans després de la Junta de Seguretat
Moragues atén els mitjans després de la Junta de Seguretat
DELEGACIÓN DEL GOBIERNO
Moragues atén els mitjans després de la Junta de Seguretat

El delegat de Govern, Juan Carlos Moragues, i l'alcalde de València, Joan Ribó, han ratificat este dimarts en la Junta Local de Seguretat, amb la presència dels responsables dels diferents cossos policials, l'actualització del Pla de Seguretat de la ciutat, amb un nou mapa de barreres físiques, i el reforç de protecció en els punts sensibles i en els actes de major aglomeració, com les Festes, el 9 d'octubre i els esportius.

En qualsevol cas, tant Ribó com Moragues han insistit a llançar un missatge de "tranquil·litat" i de "seguretat" a la ciutadania i han ressaltat l'increment de la col·laboració i coordinació entre els diferents cossos policials, especialment en les patrulles de les zones més sensibles.

Així, Ribó ha explicat que la instal·lació d'elements de prevenció passiva, com 90 pilons de seguretat i jardineres de gran grandària, encara no estan tots encara col·locats i alguns dels ja instal·lats hauran de canviar-se per a facilitar el pas als servicis d'emergència o per les molèsties que causaven a comerços. De la mateixa manera, s'utilitzaran els cotxes policials per a impedir el pas de vehicles externs.

Prevenció de la radicalització

Així mateix, ha ressaltat que des de l'Ajuntament també s'està treballant, des d'abans dels atemptats de Catalunya, en la prevenció de la radicalització amb una aposta per la multiculturalitat perquè tots els ciutadans "puguen viure lliurement les seues creences".

Per la seua banda, Moragues ha destacat que des de l'endemà dels atemptats a Catalunya la Policia Nacional i la Policia Local han treballat conjuntament per a elaborar este mapa de seguretat.

Així, ha recordat que l'endemà dels atemptats va haver-hi una Junta Autonòmica de Seguretat i des d'aleshores s'ha estat treballant diàriament a determinar els punts més sensibles, com llocs de major afluència turística així com zones emblemàtiques i carrers estratègics on s'ha recomanat una sèrie de mesures de seguretat subjectives per a impedir l'accés de vehicles. En este sentit, ha aclarit que Delegació de Govern, a través de la policia amb els seus servicis d'informació, recomana els punts però és competència de l'ajuntament establir els obstacles.

Formació antiterrorista

Així mateix, ha destacat que la Policia Nacional va a organitzar jornades informatives per a Policies Locals amb l'objectiu de maximitzar la coordinació en temes antiterroristes.

D'altra banda, les últimes dades de criminalitat del Ministeri de l'Interior confirmen que els delictes continuen descendint en la ciutat de València. Així, en el primer semestre de l'any, s'han registrat 244 delictes menys, un -1,1% menys que en el mateix període de l'any anterior, per la qual cosa la taxa de criminalitat a València és "la més baixa de l'última dècada". Els majors descensos s'han registrat en temptatives d'homicidis (-26,7%), agressió sexual (-47%) i robatoris amb força en domicilis i establiments (-10,6%).

Mostrar comentarios

Códigos Descuento