Comunitat Valenciana

El presumpte fill valencià de Julio Iglesias: "No et guarde rancor. Hi ha temps per a rectificar esta mentida"

  • El valencià que reclama ser reconegut com a fill del cantant Julio Iglesias li ha volgut llançar un missatge al seu suposat pare després de presentar una demanda de filiació en el jutjat: "No et guarde rancor. Sóc una persona que tinc capacitat per a perdonar i encara hi ha temps per a poder rectificar esta mentida".
Javier Sánchez
Javier Sánchez
EUROPA PRESS
Javier Sánchez

Javier Sánchez Santos s'ha pronunciat així en la porta de la Ciutat de la Justícia de València després que el seu lletrat, Fernando Osuna, haja presentat una demanda de filiació contra Julio Iglesias que ronda les 400 pàgines. Este pas judicial es produïx després que una prova d'ADN particular li atribuïra al cantant la paternitat en un 99%.

Javier Sánchez va ser reconegut en 1992 per un jutjat de València com a fill del cantant. No obstant açò, posteriorment l'Audiència provincial, en una sentència ratificada pel Suprem, va revocar eixa declaració en entendre que el fet que Julio Iglesias no s'haguera sotmès a la prova de paternitat no era motiu suficient per a declarar eixa paternitat.

El valencià, d'uns 40 anys, després de bromejar este dilluns amb els fotògrafs que l'esperaven en la porta, als quals ha dit que no li tragueren el seu "costat roín", ha afirmat que s'ha decidit a donar este nou pas judicial per a "demostrar" que la seua mare va dir "en tot moment" la veritat. "Tenia eixa espina clavada i volia fer-li este regal a ella. Li'l mereix i és el moment", ha subratllat.

Sánchez ha insistit durant la seua compareixença pública a Julio Iglesias: "Ja tenim la prova. És el moment que faça un pas avant. Jo ja he donat la cara, estic ací. És moment que li pregunteu a ell què pensa de la prova -d'ADN-", ha dit.

Sobre este tema, Sánchez ha indicat que han hagut de passar 27 anys perquè pogueren fer les proves genètiques a través d'un equip de detectius privats: "Ha sigut una prova que el meu pare biològic sempre ha rebutjat fer-li-la voluntàriament i que ha donat el resultat més alt, el 99,9%", ha recordat. "Açò indica que Julio Iglesias és el meu pare biològic i que la meua mare en tot moment va dir la veritat", ha reiterat.

"Crec que que ha arribat el moment en què la justícia faça honor al seu nom, repare tots els danys del passat i se centre més en el fons que en la forma", ha subratllat.

"TRANQUIL I HUMIL"

Sánchez ha recordat que viu una vida "bastant tranquil·la, humil", residint a València i vivint amb la seua dona, "la persona que amo", ha puntualitzat. "Estic fent una vida normal", ha aspostillado.

La seua mare li va comentar en un moment determinat que un lletrat, Fernando Osuna, havia aconseguit guanyar un cas de filiació paregut al seu -el d''El Cordobés'-, i aleshores li va donar voltes al seu cas i es va animar a "portar-ho avant". "Tinc forces, ànim i compte amb una prova irrefutable. En el futur vos donareu compte de tantes coses que no són veritat i hi ha encara moltes sorpreses per eixir", ha avisat.

Per la seua banda, el seu lletrat, Osuna, ha indicat als periodistes que probablement en un mes ja se sàpia si el jutjat ha admès a tràmit la demanda i ha insistit que la prova d'ADN particular ha sigut "molt contundent". "Si no, no estaríem ací", ha afirmat.

Sobre este tema, preguntat per si veu possibilitats que es reòbriga el cas malgrat tractar-se d'una 'causa jutjada', ha assenyalat que "la veritat científica en este tipus de procediments és molt important i el criteri dels tribunals és donar-li molta importància a la veritat científica, a esbrinar qui és el pare d'una persona".

EXHUMACIONS

El lletrat ha indicat que el jutge, si admet la demanda, pot requerir a Julio Iglesias les proves de paternitat. Si es negara, ha dit que reclamarien també l'ADN dels més propers al cantant. I en cas de negar-se també, no descarten sol·licitar l'exhumació del pare de Julio. "I el jutge sí pot obligar a exhumar el cadàver", ha sentenciat.

L'advocat, qui ha recordat que el seu client ha demanat audiència al Papa per a exposar-li el seu cas, ha afirmat que en cas de reconéixer-se com a fill del cantant, tindria drets però també "obligacions". Desconeix si en eixe cas demanaria el canvi de cognoms i, respecte a l'herència, ha puntualitzat que el presumpte pare seguix viu. "No és qüestió de plantejar-se això ni li inquieta -al seu representat- eixa qüestió", ha afirmat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento