Comunitat Valenciana

Santamaría: "Arribarem a un acord de finançament si tenim un compromís entre partits i administracions"

  • La vicepresidenta del Govern, Soraya Sáenz de Santamaría, ha assenyalat este divendres que "ha arribat el moment de posar damunt de la taula el debat del finançament autonòmic i del finançament local" i ha assegurat que s'arribarà a un acord sobre el model "si tenim un compromís entre partits polítics i entre les diferents administracions", perquè "és una tasca de tots".
Santamaría en la Interparlamentaria del PP
Santamaría en la Interparlamentaria del PP
PP
Santamaría en la Interparlamentaria del PP

"Hem d'aconseguir-ho amb totes les administracions autonòmiques i locals, hem de fer un gran acord nacional, en el Congrés dels Diputats. És possible si posem per davant l'estat de benestar", ha destacat en la seua intervenció durant la Interparlamentària del PP que se celebra a Alboraia (València).

Sáenz de Santamaría ha assenyalat que el PP ha "sabut demostrar amb un diàleg molt intens que pot traure avant projectes" i ha citat com exemple els Pressupostos Generals de l'Estat, "fruit d'una negociació molt intensa amb partits molt diferents".

Així mateix, ha recalcat que s'ha "obert un diàleg territorial molt ampli, que es va iniciar en la Conferència de Presidents, en la qual es va arribar a un molt important nombre d'acords, en tema de molt diferent calat, però sent molt conscients que tots tenim competències que moltes vegades concorren al mateix assumpte". "Tots hem de ser capaços de marcar-nos fites de política general i cadascun posar-los en comú per a traure'ls endavant", ha dit.

La vicepresidenta ha explicat que en eixa conferència es "va parlar de dos aspectes clau: el futur del finançament autonòmic i el futur de l'estat de benestar".

"Es va enfocar d'una forma absolutament correcta i intel·ligent des de punt de vista dels ciutadans. Som un estat que, malgrat el que diguen alguns, hem demostrat que en temps de crisi ha sabut mantindre este estat de benestar, un estat que, malgrat les dificultats, es diferencia d'uns altres que han retallat servicis públics essencials" i que "ha sabut mantindre l'estat de benestar", ha assegurat.

"DECIDIR ENTRE TOTS"

La dirigent 'popular' ha instat a debatre sobre el finançament per a "entre tots decidir com fer sostenible i com ampliar l'estat de benestar". "El nostre compromís era nomenar grup d'experts que presentara informe. S'ha presentat i en estos mesos ens correspon treballar molt intensament per a aconseguir l'acord que volem tots", ha manifestat.

En la mateixa línia, ha assenyalat que el Govern s'ha "esforçat per millorar la coordinació entre totes les administracions", abans d'advertir que hi ha "per davant reptes molt difícils".

"Hem de treballar des de la lleialtat constitucional, que és la cola amb el qual funcionen els estats federals en el conjunt del món". "Perquè el nostre sistema funcione, la lleialtat constitucional ha de ser el que faça d'argamassa del nostre esquema", ha resolt.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento