Comunitat Valenciana

L'Ajuntament d'Alacant recorre davant la Generalitat per estimar "nul" el decret de llibertat horària per a la ciutat

  • L'alcalde d'Alacant, Gabriel Echávarri, ha anunciat que el consistori ha presentat este divendres un recurs d'alçada davant la decisió de la Conselleria d'Economia per considerar "nul" el decret que fixa el 15 de setembre com a últim dia de llibertat horària comercial i ha advertit que s'acudirà als tribunals "segur, en el cas que el recurs siga desestimat".
Gabriel Echávarri, en imatge d'arxiu
Gabriel Echávarri, en imatge d'arxiu
Europa Press
Gabriel Echávarri, en imatge d'arxiu

Echávarri ha precisat, a preguntes dels mitjans en la presentació de la Campanya d'abonaments de la Fundació Lucentum en el Saló Blau, que el decret del Consell que establia Alacant com a Zona de Gran Afluència Turística (ZGAT) entre el 15 de juny i el 15 de setembre és "nul, sense entrar en majors consideracions de la situació actual de discriminació pel que fa a València".

L'argumentació del consistori es basa que no ha existit un Consell Local de Comerç que determine com a ZGAT eixos tres mesos d'estiu perquè és "preceptiu" i la "iniciativa ha de vindre d'Alacant".

"Ací el 15 de setembre es tanca, altres ciutats seguixen obertes. El més significatiu és que han dictat un sol decret en tota la Comunitat, per a la ciutat d'Alacant", ha exposat l'alcalde socialista.

Sobre este tema, ha lamentat que no s'haja dictat un de general per a tota l'autonomia "amb excepcions de ciutat", però "no, solament un i per a la ciutat d'Alacant".

Sobre el recurs d'alçada, ha precisat que la Conselleria té tres mesos per a respondre, encara que com se sol·licita en el mateix la seua suspensió cautelar, el termini queda reduït a solament un mes. "Si no contesten en un mes, la suspensió cautelar entra en vigor automàticament", ha incidit.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento