Comunitat Valenciana

PSPV: "El Consell complix amb la legalitat, amb les famílies i amb el compromís perquè els estudiants siguen trilingües"

  • El síndic socialista en les Corts Valencianes, Manolo Mata, ha assegurat este divendres que el Consell "ha demostrat que complix amb la legalitat, amb la voluntat de les mares i pares, però sobretot, complix amb el futur de les xiquetes i els xiquets de la nostra Comunitat", amb l'anunci de la Generalitat del decret llei de plurilingüisme per a xiquets de tres anys que garantix l'opció triada per les famílies.
Manolo Mata. Arxiu
Manolo Mata. Arxiu
Europa Press
Manolo Mata. Arxiu

"Hi ha un compromís ferm i decidit que els plans educatius garantisquen que els estudiants, en acabar l'educació obligatòria, siguen trilingües", ha indicat Mata en un comunicat, en el qual ha assenyalat que la mesura anunciada per la Generalitat reflectix que "el curs va a començar "amb normalitat" i "no se'n va a causar cap perjuí, no va a haver-hi alteració de res".

Per este motiu, al seu juí, "totes les traves que posa el PP, són pedres en un camí que no tenen sentit". El síndic socialista ha recalcat que l'aprovació del decrete llei "fa que li atorguem un rang legislatiu a l'inici del curs escolar i els alumnes i alumnes de 3 anys, que són els qui realment estan afectats pel decret del plurilingüisme, van a començar les seues classes com ho van sol·licitar les seues famílies i atenent a la voluntat dels centres".

El dirigent socialista ha celebrat la decisió del Consell que "garantix que els nostres alumnes sàpien perfectament anglés, castellà i valencià" enfront de "l'alarmisme injustificat que sempre intenta generar el PP". Mata ha fet una crida "tanta a la comunitat educativa com a la societat en el seu conjunt perquè d'ací a uns anys puguem estar orgullosos de tindre jóvens trilingües que han estudiat en l'escola pública".

Per al també subsecretari general del PSPV-PSOE, "el futur d'eixos xiquets i xiquetes passa per mantindre la nostra llengua, la nostra educació, la nostra cultura, obrir-se al món a través de l'idioma més parlat que és l'anglés i tindre un coneixement perfecte del castellà". "Este és l'objectiu i l'aposta decidida del president Ximo Puig", ha conclòs.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento