Comunitat Valenciana

La família de Pilar Garrido diu que les proves contra el marit "no són contundents"

  • Els resulta "sorprenent" que s'haja empresonat al cunyat solament perquè el crim no es correspon amb "la suposada forma de treballar d'una organització".
  • La xica assegura que no volen "llevar el xiquet a Jorge", que és "un bon pare" sinó tindre'l a Espanya fins que la situació s'aclarisca.
  • Ha explicat que tant ella com la seua mare parlaven "tots els dies" amb Pilar i "mai" van notar "cap canvi en el seu comportament".
La família de Pilar Garrido diu que les proves contra el marit "no són contundents"
La família de Pilar Garrido diu que les proves contra el marit "no són contundents"
EUROPA PRESS
La família de Pilar Garrido diu que les proves contra el marit "no són contundents"

La família de Pilar Garrido, la valenciana assassinada a Mèxic, assegura que les proves contra el seu marit, Jorge Fernández, que ha ingressat a la presó provisional com a presumpte autor del crim, "no són concloents" i ha reclamat que siguen "consistents i fiables" al "cent per cent" per a "poder descansar" tant si és culpable com si no.

Així s'ha pronunciat Raquel Garrido, germana de Pilar, en roda de premsa acompanyada pel seu pare i realitzada en l'Ajuntament de Massalavés, d'on era originària la víctima, davant l'assistència de l'alcalde, Gregorio Andreu, i nombrosos veïns. Raquel ha explicat que "ningú més que la família sent la pèrdua" de la seua germana i "vol saber qui és el culpable", però ha recalcat que volen "saber la veritat del que va succeir, no suposicions".

La mare, que s'havia desplaçat a Tamaulipas (Mèxic), segueix en el domicili de Pilar i Jorge al costat de la família d'ell. "Si tinguérem la certesa que ha sigut ell, ella no estaria allí i ningú vol saber més realment que una mare el que ha passat a una filla", ha apuntat.

"Un bon pare"

A més, està previst que la mare torne a Espanya amb el xiquet fins que se solucione esta situació "pel seu bé i seguretat" i que tant el pare com la família paterna "estan d'acord". Raquel ha aclarit que no volen "llevar el xiquet a Jorge", que és "un bon pare" si no tindre'l a Espanya fins que la situació s'aclarisca "pel bé del menor" i quan es resolga que torne a Mèxic o que els dos visquen ací amb ells.

Raquel ha explicat que la seua mare sí que va estar present en la vista en la qual es va decretar presó per al seu cunyat i que no li van donar "les suficients proves que demostren al 100 per cent que el culpable és Jorge". "Tant de bo haguera tingut proves contundents i poder descansar -ha recalcat-- perquè seria el més fàcil". "Si és culpable que pague la seua pena però si no ho és, és el pare del meu nebot i mirem pel bé del xiquet", ha aclarit.

Així, ha explicat que tant ella com la seua mare parlaven "tots els dies" amb Pilar i "mai" van notar "cap canvi en el seu comportament". És més, ha afirmat que era "feliç amb la seua vida, amb els seus projectes i amb la seua família". De fet, ha explicat que tenien una paraula en clau, fàcil de dir, per si sentia algun perill cap a ella però "mai es va utilitzar".

Per açò, respecte a les informacions que han donat suposats amics o coneguts sobre que era maltractada psicològicament, ha replicat que si haguera sigut maltractada ho hagueren sabut "segur" i que la seua mare va estar a Mèxic a l'abril i maig convivint amb ells i "no va veure res rar".

Els plans de Pilar

De la mateixa manera, ha aclarit que el vol que tenia Pilar per al 24 de juliol era per a vindre de vacances al costat del xiquet amb bitllet d'anada i de tornada com "sempre" ha fet tots els estius. En esta línia, ha afirmat que els plans de futur que tenia en Espanya eren sempre amb ell -ella muntar-se un centre d'estètica i ell un gimnàs- però no en este viatge i que tornar-se a Espanya era per "por" pel seu fill per "a la inseguretat" que es viu en eixa zona. Per açò, volien que el xiquet començara l'escolarització als 3 anys a Espanya però "per a això encara quedava".

Per tot açò, ha insistit que barregen totes les possibilitats però cal ser "justs i raonables" i per a determinar la culpabilitat de Jorge ha d'haver-hi "unes proves consistents cent per cent" per a "poder descansar tranquils" mentre que les oferides per la Fiscalia de Mèxic "no són sostenibles". "Si escoltares els missatges no dubtaríeu en cap moment del feliç que era allí", ha incidit.

"Com a acusat des del primer moment"

No obstant açò, ha apuntat que l'arrest de Jorge "ja es veia vindre ja que des del primer moment se'l va tractar com a acusat i no com a víctima" i per açò la seua mare va decidir marxar-se a Mèxic. La seua mare ha parlat amb Jorge dins del que permet el règim de visites i li ha traslladat que "està passant una mala situació, però que pensa que la veritat eixirà a la llum".

En este sentit, ha apuntat que resulta "sorprenent" que s'haja empresonat Jorge solament perquè el crim no es correspon amb "la suposada forma de treballar d'una organització". "Demostren-ho", ha exigit i ha assenyalat que l'advocat està "desmuntant fil per randa". A més, ja estan en contacte amb associacions, com drets humans de Ciutat de Mèxic, perquè hi haja "un juí net" i "poder descansar amb el que isca, tant si és ell com si no".

Respecte a la petició que li realitzen una prova d'ADN a Espanya, ha assenyalat que "la gran possibilitat és que siga ella però perquè no quedaren dubtes i quedar-nos tranquils per a tota la vida ens agradaria que es fera". L'alcalde ha assenyalat que també esperaran els resultats de la segona prova d'ADN per a convocar tres dies de dol i un ple extraordinari.

Raquel ha agraït al Ministeri d'Interior i Exterior i sobretot a la Generalitat Valenciana "el tracte humà rebut i per haver pagat la repatriació" del cos de Pilar, que es produirà "d'ací a una mica" tot i que encara no hi ha data. Les restes estan en la funerària de Mèxic.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento