Comunitat Valenciana

Oltra veu puntual l'augment de ràtio aquest estiu en el centre de menors de Bunyol

  • La Consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives assegura que no superarà els 30 en pròxims mesos.
  • L'establiment va registrar el dilluns una baralla i seguidament la conselleria va traslladar a altres instal·lacions a un total de 15 menors.
  • "La improvisació d'Oltra està generant un greu problema de protecció dels menors càrrec seu", asseguren des del PP de la localitat.
Oltra visita la residència i centre de dia per a persones majors dependents de Silla.
Oltra visita la residència i centre de dia per a persones majors dependents de Silla.
GVA
Oltra visita la residència i centre de dia per a persones majors dependents de Silla.

La vicepresidenta del Consell i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, insisteix que ha sigut "puntual" l'augment de la ràtio registrada aquest estiu en el centre de Bunyol (València) i ha assegurat que no superarà els 30 menors en els pròxims mesos. Actualment la xifra és un poc inferior.

Oltra s'ha pronunciat en aquests termes en declaracions als mitjans de comunicació després de visitar la residència per a persones majors dependents de Silla, en ser preguntada per la reunió que va mantenir aquest dijous amb l'alcaldessa de Bunyol i per què s'espera dels menors ingressats en el centre en els pròxims dies. L'establiment va registrar el dilluns una baralla i seguidament la conselleria va traslladar a altres instal·lacions a un total de 15 menors.

Sobre aquest tema, la vicepresidenta del Consell ha manifestat que el centre té capacitat per a 40 xiquets, però que la conselleria no vol que aquest tipus d'instal·lacions superen les 30 persones residents perquè "siga el més semblat a una casa".

“Ha sigut un problema puntual”

Actualment, ha dit, hi ha menys de 30 menors en el centre i "és el nombre que mantindrem constant durant els pròxims mesos", ha asseverat. Així, ha insistit que l'augment d'aquesta xifra aquest estiu "ha sigut un problema puntual" que "està solucionat".

Oltra ha recordat que en els centres de menors "estan els xiquets que, o bé no tenen pares, o bé les seues famílies suposen un perill per a ells". "Són situacions de desemparament i cal donar resposta perquè aquests tinguen les mateixes oportunitats que la resta de xiquets", ha advocat.

La vicepresidenta, que ha destacat l’"ànim col·laborador" de l'Ajuntament de Bunyol per a abordar aquest tipus de qüestions, ha assenyalat que en aquests moments, com tots els anys, en festes, els menors del centre han anat a colònies perquè la instal·lació "està en un lloc amb molt soroll". "Se’n van i després tornaran amb normalitat perquè el municipi es caracteritza per ser obert, acollidor, solidari i ha sabut entendre que aquests xiquets en situació molt vulnerable han de tenir les mateixes oportunitats que la resta", ha insistit.

El PP reclama que Puig “prenga cartes en l’assumpte”

Per la seua banda, el PP de Bunyol, en un comunicat, ha indicat que a Oltra "se li ha anat de les mans" la crisi del centre de menors de Bunyol com a conseqüència de la baralla originada per l’"amuntegament" en el centre gestionat directament per la Generalitat. Per açò, ha reclamat al president de la Generalitat, Ximo Puig, que "prenga cartes en l'assumpte", "s'impose" i "reconduïsca" la situació.

"Oltra està encobrint un vertader desnonament de menors -ha criticat-, canviant el model assistencial del menor en centres autoritzats per a efectuar amb garanties els protocols d'actuació per als menors en situació de risc, passant a un basat en colònies o albergs que no estan autoritzats per a aquest tipus d'intervencions", ha lamentat.

Amb aquesta decisió, Oltra i Puig "estan traslladant la crisi generada per la vicepresidència d'una localitat a una altra", en desallotjar als 20 menors que quedaven en el centre de Bunyol i "traslladar-los a colònies que, en alguns casos, està situades en zones sense centre de salut, ni policia local, ni llicències municipals preceptives per a aquest tipus d'activitat, ni amb els altres mitjans necessaris per a atendre degudament als menors". "La improvisació d'Oltra està generant un greu problema de protecció dels menors a càrrec seu", ha asseverat.

El PP de Bunyol ha recordat que una de les seues primeres decisions en arribar a la conselleria va ser "liquidar la Direcció General de la Infància", la qual cosa demostra "els tombs que Oltra dóna en aquesta matèria".

Així, el PP ha denunciat que l'ajuntament "lluny de posar-se del costat dels veïns i dels menors", ha acabat "claudicant" a les "arts d'Oltra", permetent que el centre es convertisca finalment en un centre de recepció i consentint el trasllat dels mateixos a instal·lacions que "no reuneixen les condicions necessàries". També ha denunciat la descoordinació "latent" que existeix entre la vicepresidència i el departament d'Emergències de la Generalitat i el de Gabriela Bravo.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento