Comunitat Valenciana

L'Ajuntament de València estudia posar pilons en uns 12 carrers de la ciutat

  • L’alcalde afirma que es treballa "braç a braç" amb les forces responsables de seguretat en aquests temes i que no ha rebut cap petició dels grups polítics.
  • "No es tracta solament d'impedir l'entrada de terroristes, sinó que no cal impedir l'entrada de bombers o ambulàncies", explica Ribó.
  • El primer edil explica que s'estan adoptant altres mesures com l'augment del nombre de patrulles en la ciutat.
Fachada del consistorio
Fachada del consistorio
ARCHIVO
Fachada del consistorio

L'Ajuntament de València està elaborant un llistat que inclou uns 12 carrers aproximadament susceptibles de comptar amb bol·lards o maseters per a evitar l'entrada de furgonetes després dels atemptats de Barcelona. Així mateix, es planteja mesures en el Passeig Marítim de la ciutat.

Així ho ha indicat l'alcalde de València, Joan Ribó, en declaracions als mitjans de comunicació després d'una roda de premsa sobre la Marina, en ser preguntat per les mesures de seguretat que està adoptant el consistori després de l'ocorregut a Barcelona.

El primer edil, qui ha aclarit que de moment no ha rebut cap petició de cap grup polític per a convocar una reunió per aquest assumpte, ha afirmat que es treballa "braç a braç" amb les forces responsables de seguretat en aquests temes, de tipus estatal, per a adoptar solucions.

Estudi de diferents carrers

Així, el consistori està elaborant un estudi de diferents carrers en els quals es poden col·locar bol·lards. No obstant això, cal tenir en compte els "problemes" amb la mobilitat i la jardineria, entre altres punts. "No es tracta solament d'impedir l'entrada de terroristes, sinó que no cal impedir l'entrada de bombers o ambulàncies", ha posat com a exemple Ribó.

A més, en algunes zones s'han de deixar les entrades obertes perquè existeixen aparcaments privats i perquè hi ha problemes amb els subministraments als comerciants. "Amb tot, estem fent un estudi de diferents carrers", declara.

"Es posaran maseters en carrers importants i estem estudiant com podem fer-ho en el Passeig Marítim, que és una altra zona fonamental", ha asseverat Ribó. Preguntat per si alguns carrers afectats podrien ser la de Navellos i Ribera, ha contestat que es tracta de dos carrers "importants" però que "hi ha més". No obstant açò, no ha volgut fer-les públiques per seguretat.

"S'està treballant, no s'està improvisant", ha insistit el primer edil, qui ha afegit que "no s'estan fent ocurrències". També ha comentat que al costat de la instal·lació d'elements físics en carrers, s'estan adoptant altres mesures com l'augment del nombre de patrulles en la ciutat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento