Comunitat Valenciana

La Filmoteca d'Estiu de l'Institut Valencià de Cultura presenta 'Week-end', de Jean-Luc Godard

  • Es tracta d’una comèdia negra i absurda de 1968 que va suposar una inflexió en la filmografia del director.
  • Amb aquesta projecció conclou el cicle temàtic ‘Carretera i manta’, que s’ha centrat en la carretera com a referent cinematogràfic
  • Les projeccions de la Filmoteca d’Estiu, organitzada per l’Institut Valencià de Cultura, se celebren de dilluns a diumenge, excepte els dimecres.
La Filmoteca d'Estiu presenta 'Week-end', de Jean-Luc Godard
La Filmoteca d'Estiu presenta 'Week-end', de Jean-Luc Godard
GVA.
La Filmoteca d'Estiu presenta 'Week-end', de Jean-Luc Godard

La Filmoteca d'Estiu projecta el dijous 24 d'agost, a les 22.30 hores als jardins del Palau de la Música, 'Week-end' (1967), de Jean-Luc Godard. La pel·lícula podrà veure's també el divendres 25 d'agost.

Presentada en el Festival de Berlín en 1968, 'Week-end' és una comèdia negra i absurda sobre una parella acomodada (Mireille Darc i Jean Yanne) que inicia un viatge amb cotxe per a visitar el pare moribund d'ella i assegurar-se l'herència, però el trajecte es transforma en una odissea marcada per tota una galeria de personatges esperpèntics.

Jean-Luc Godard dirigeix una faula apocalíptica, desencantada i satírica, definida com un nou viatge de Gulliver, a través del col·lapse de la societat de consum, representada per la jove parella de burgesos. La pel·lícula marca una inflexió en la filmografia de Godard, que s'allunya de les seues primeres obres dins de la Nouvelle Vague per a aproximar-se a un cine cada vegada més experimental i radicalment polític dins del maoisme.

Amb la projecció de 'Week-end' conclou 'Carretera i Manta', el cicle temàtic de la Filmoteca d'Estiu que en aquesta edició s'ha centrat en la carretera com a referent cinematogràfic, encara que no totes les pel·lícules del cicle hagen sigut 'road movies' en sentit estricte. 

Organitzada per l'Institut Valencià de Cultura, la Filmoteca d'Estiu és possible gràcies a la col·laboració de l'Ajuntament de València, que cedeix els jardins del Palau de la Música com a espai de les projeccions, el patrocini de Gas Natural Cegas i la col·laboració de Cerveza Turia.

Les projeccions de la Filmoteca d'Estiu se celebren de dilluns a diumenge, excepte els dimecres, que no hi ha sessió. La projecció s'inicia a les 22.30 hores i la taquilla s'obri a les 21.00 hores. El preu de l'entrada general és de 3,50 euros i 25 euros per a l'abonament de deu sessions.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento