Comunitat Valenciana

Les capitals valencianes plantegen reforçar la presència policial i col·locar bol·lards

  • Joan Ribó, ha assegurat aquest divendres que després dels atemptats la presència policial en la ciutat "augmentarà al màxim".
  • "El carrer és de la ciutadania i ningú va a evitar-nos que estiguem en el carrer i en les nostres ciutats", explica l’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco.
  • Des de l'Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències de la Generalitat s'han repassat els protocols i la col·laboració entre institucions.
IMAGEN DE RECURSO DE UN POLICÍA
IMAGEN DE RECURSO DE UN POLICÍA
EUROPA PRESS
IMAGEN DE RECURSO DE UN POLICÍA

Les tres capitals valencianes han mostrat el seu rebuig als atemptats terroristes a Barcelona i Cambrils, que han deixat 14 víctimes mortals i un centenar de ferits, i des dels governs de València, Alacant i Castelló s'han llançat missatges de tranquil·litat als ciutadans, recordant que el nivell d'alerta no s'ha incrementat, encara que també han plantejat la possibilitat de reforçar la presència policial o col·locar maseters o bol·lards en zones per als vianants.

L'alcalde de València, Joan Ribó, ha assegurat aquest divendres que després dels atemptats la presència policial en la ciutat "augmentarà al màxim" encara que no ha volgut donar més detalls sobre les possibles noves mesures de seguretat "per precaució". "Les coses es van a fer de manera articulada amb la Delegació del Govern i creiem que no és bo fer-les públiques", ha afegit.

En ser preguntat per aquestes mesures, Ribó ha assegurat que col·locar maseters o bol·lards en zones per als vianants "és una de les quals s'estan contemplant" però ha subratllat que és una decisió que correspon als equips de seguretat i ells decidiran "què i com s'ha de fer".

En aqueix sentit, el primer edil ha informat que aquest matí s'ha reunit amb el delegat i subdelegat del Govern amb la finalitat d’"articular i posar a la disposició de l'Estat tots els mitjans disponibles de l'Ajuntament" perquè la ciutadania puga sentir "la màxima seguretat possible" tant a València com en tota Espanya "de forma col·laborativa".

Elements fixos

A Alacant, el regidor de Seguretat, Fernando Marcos, ha explicat que des de Subdelegació del Govern els han comunicat que en la ciutat segueix "el mateix nivell d'alerta" i les mesures són les mateixes que els sol·licitaven. Ha manifestat, així mateix, que van a vetlar per que la Policia estiga "atenta al màxim" a qualsevol tipus d'activitat i han demanat que es tornen a col·locar tots els elements fixos que siguen necessaris en les zones que puguen ser susceptibles d'atacs. En tot cas, ha reiterat que no els han transmès que hi haja "cap alerta especial".

A més, ha apuntat que l'important és "el treball que no es veu dels Cossos i Forces de Seguretat de l'Estat", que es fa "en l'ombra" per a "que hi haja un clima de normalitat i estiguem tot el segurs que puguem estar".

Per la seua banda, l'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha explicat que s'analitzarà la situació i reforçarà la seguretat després dels atemptats. Com a presidenta de la Comissió de Seguretat i Convivència de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) ha explicat que "en la pròxima reunió hi haurà un punt específic per a tractar tot el tema del terrorisme islamista i el terrorisme en general" per a augmentar la seguretat.

Respecte a incrementar la seguretat en la ciutat, Marco ha assegurat que "a Castelló no hi ha cap perill" encara que ha indicat que estaran "alerta" i la Policia Local està "a la disposició de la Policia Nacional, en perfecta coordinació i col·laboració".

"Hem d'analitzar què és el que està passant, què estem fent malament des de les administracions públiques i en què hem d'educar", ha dit la primera edil, que també ha llançat un missatge de tranquil·litat als ciutadans: "El carrer és de la ciutadania i ningú va a evitar-nos que estiguem en el carrer i en les nostres ciutats".

Ciutats turístiques

Per la seua banda, el director general de l'Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències de la Generalitat Valenciana, José María Ángel, ha assenyalat després de mantenir sengles reunions amb la Delegació del Govern i amb el president de la Generalitat, Ximo Puig, i la vicepresidenta, Mónica Oltra, que es pot dir que aquesta és "una societat segura".

No obstant açò, ha indicat que s'han repassat els protocols i la col·laboració entre institucions perquè la col·laboració siga el més estreta possible. Preguntat sobre si després dels atemptats a Catalunya es reforçarà la seguretat en les zones de major afluència turística a la Comunitat Valenciana, ha assenyalat que ja hi ha un Pla Estiu però "probablement aqueixes ciutats que van a tenir les seues festes o segueixen tenint una afluència tremenda van a ser reforçades".

Ha incidit que les Forces i Cossos de Seguretat tenen fet un diagnòstic "precís" i des d'Emergències es recolza amb la Policia de la Generalitat o reforços en FGV o determinades infraestructures "a petició de l'Administració de l'Estat". "Estem a la seua disposició per a qualsevol cosa que necessiten", ha indicat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento