Comunitat Valenciana

Denuncien a la Policia Local de València per presumptes amenaces a una camerunesa

  • La Xarxa Espanyola d'Immigració sosté que l'actuació policial pot ser constitutiva de delictes d'amenaces, odi i de detenció il·legal.
  • Segons l’entitat, la dona fou objecte "d'atac, agressió i vexacions" i li van llançar qualificatius com a "grossa, puta, negra de merda".
  • UGT dóna suport als agents i afirma que el centre duia a terme "activitat il·legal" i que les persones que ho regentaven "estan ben assessorades.
Inmigrantes, inmigrante, inmigración, refugiado, refugiados
Inmigrantes, inmigrante, inmigración, refugiado, refugiados
EUROPA PRESS
Inmigrantes, inmigrante, inmigración, refugiado, refugiados

La Xarxa Espanyola d'Immigració i Ajuda al Refugiat ha presentat una denúncia contra la Policia Local de València per presumptes amenaces i delictes d'odi i detenció il·legal d'una activista camerunesa en el Centre Cultural i d'Oci de Camerun durant la nit del passat 8 d'agost.

L'entitat, segons ha informat en un comunicat, vol que s'inicie "una via que depure responsabilitats per part tant dels agents de la Policia Municipal que van participar en l'operatiu, com per a determinar qui, com i per què es va autoritzar l'entrada dels efectius policials en el Centre Cultural i d'Oci de Camerun, així com la detenció de l'activista detinguda".

Segons es desprén de l'escrit presentat, el dia 8 d'agost es van personar agents de la Policia Municipal de l'Ajuntament de València en el Centre Cultural i d'Oci de Camerun on es va detindre a una activista camerunesa per una presumpta agressió a un municipal.

No obstant això, d'acord amb l'entitat, aquest extrem queda "desmentit" per un testimoni audiovisual, que reflectiria que no existeix aqueixa agressió, i per la pròpia arrestada que, per la seua banda, assegura que ella va ser objecte "d'atac, agressió i vexacions" pels agents, que, segons el seu relat, li van llançar qualificatius racistes com a "grossa, puta, negra de merda" i amenaces a la seua família com que l'anaven a deportar i a llevar-li al seu fill. La dona va ser posada posteriorment en llibertat.

Per a l'entitat, la "falta de veracitat" del testimoni dels agents, posa en "tela de judici" l'actuació policial, per la qual cosa demana que es practiquen proves per a determinar si va haver-hi insults i agressions que puguen ser constitutives de delicte.

La Xarxa Espanyola d'Immigració sosté en l'escrit presentat davant la Fiscalia que l'actuació policial pot ser constitutiva de delictes d'amenaces, odi i de detenció il·legal, arreplegats en els articles 169, 510 i 167 del Codi Penal, respectivament.

"Procés incongruent i desproporcionat” 

En el comunicat, l'entitat ha destacat que "consideren necessari aportar claredat a un procés que no és congruent ni proporcional". Així mateix, han posat de manifest que no entenen "com per a una actuació administrativa, que són les competències de la Policia municipal, es va desplegar semblant operatiu, que requereix d'autorització tant del cap de la policia municipal com a coneixement dels seus comandaments polítics".

"Tampoc és lògic ni ajustat a procediment la presència de fins a dos agents de la Policia Nacional i més d'una dotzena d'agents d'un cos que té unes funcions limitades i que, de cap manera, haurien de ni haver entrat en l'immoble, ni operar arribant a la detenció i potencial agressió", han destacat.

L'entitat presentarà una sol·licitud formal de constitució d'una comissió municipal amb representació de tots els grups municipals perquè "s'investigue amb suficient profunditat i participació el conjunt de les actuacions".

Suport d'UGT als agents 

Per la seua banda, UGT ha manifestat en un altre comunicat el seu "suport" a tots els agents que van intervindre en l'actuació policial lloc que, segons el sindicat, "van complir amb el Protocol d'Actuació d'acord amb la legislació vigent".

Aquest protocol passa per l'ordre de cessament d'activitat i precintaje del centre. Així mateix, han assenyalat que es van efectuar nombroses denúncies de la Policia Local i dels veïns del barri on es troba el centre que "haurien d'haver-se resolt via administrativa sense incident algun".

UGT afirma que el centre duia a terme "activitat il·legal" i que les persones que ho regentaven "estan ben assessorades i van a ser utilitzades per a altres finalitats i interessos".

En aquest sentit, han destacat que "les disputes polítiques o els que pretenen que solament es complisquen les normes que els vinga en gana, o pensen que tot val, no van a aconseguir els seus objectius".

A més, han incidit que el col·lectiu de la Policia Local de València està compost per 1.575 policies "compromesos amb la ciutadania i d'una trajectòria professional intachable". "La Policia Local de València és un referent a Espanya", han remarcat al mateix temps que han assenyalat que es tracta d'una plantilla "formada i especialitzada".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento