Comunitat Valenciana

Cs demana la dimissió de Marzà i que done explicacions davant "el caos" en Educació

  • "El Consell no pot seguir permetent que Marzà estiga amagat. El seu pla estrela ha fracassat i ha d'assumir la seua derrota", assegura la portaveu del grup.
  • Mari Carmen Sánchez ha anunciat que Cs ha registrat la petició de compareixença del conseller Vicent Marzà en la Diputació permanent.
  • La Federació Catòlica d'Associacions de Pares d'Alumnes (FCAPA) també ha exigit la seua dimissió "pel seu marcat biaix ideològic i per la seua nul·la voluntat de diàleg".
Vicent Marzà
Vicent Marzà
INMA CABALLER/CORTS
Vicent Marzà

La portaveu de Ciutadans (Cs) en les Corts Valencianes, Mari Carmen Sánchez, ha insistit que el conseller d'Educació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, "ha de dimitir pel caos generat en el sistema educatiu valencià". Així mateix, ha reclamat que el responsable de la política educativa del Consell "done explicacions" en la Diputació permanent del parlament autonòmic. "El Consell no pot seguir permetent que Marzà estiga amagat. El seu pla estrela ha fracassat i ha d'assumir la seua derrota", ha destacat Sánchez.

La síndica de Cs ha realitzat estes manifestacions, en una roda de premsa en la qual ha estat acompanyada per la portaveu adjunta Merche Ventura, en la qual s'ha referit a les últimes resolucions del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) que, entre altres coses, ordenen a la Conselleria suspendre cautelarment el seu decret de plurilingüisme i retrotraure's a la normativa anterior.

Merche Ventura ha considerat que el titular d'Educació "ha d'explicar el seu pla B i respondre totes les incògnites de la comunitat educativa i els pares i mares, com si va a poder repetir-se el procés de matriculació". Per això, ha anunciat que Cs ha registrat la petició de compareixença del conseller Vicent Marzà en la Diputació permanent.

FCAPA també demana la dimissió de Marzà

La Federació Catòlica d'Associacions de Pares d'Alumnes de València (FCAPA) també ha exigit la dimissió del conseller d'Educació, Vicent Marzà, i de tot l'equip directiu per la seua actitud "contumaç i recalcitrant" en preferir "sembrar caos i confusió abans que reconéixer els seus errors, asseure's a dialogar i buscar solucions als problemes que han generat".

Així ho ha indicat FCAPA en un comunicat en el qual ha reprovat que totes les polítiques educatives del Consell "s'han caracteritzat, des del principi del seu mandat i en tots els àmbits i nivells, pel seu marcat biaix ideològic i per la seua nul·la voluntat de diàleg obert i de debat amb la totalitat del sector". "La imposició ha sigut la forma habitual de procedir i açò ha generat conflictes, ruptura i divisió en la comunitat educativa, en moltes ocasions fins i tot amb les organitzacions més afins i partidàries de la política de la Conselleria", ha puntualitzat.

Al seu juí, qüestions com la gestió de Xarxa Llibres, la jornada contínua, l'eliminació del districte únic, la modificació de les normes d'admissió d'alumnes, l'arranjament escolar conjunt, "els reiterats atacs a l'educació concertada, l'eliminació de concerts o la imposició del model de plurilingüisme", entre altres qüestions, "han obligat els pares, els docents i treballadors dels centres educatius a haver d'acudir als tribunals de justícia i al Síndic de Greuges per a defendre els seus drets i la llibertat d'educació".

Política "basada en prejuís ideològics"

D'esta manera, ha considerat que es tracta d'una política educativa "basada en prejuís ideològics, que no s'ajusta a l'ordenament jurídic, com en el cas de la consideració com a "subsidiària i residual" de l'educació concertada respecte de la pública i que, a més, ha sigut reiteradament rebutjada per la jurisprudència del Tribunal Suprem, el Síndic de Greuges i que està sent posada en qüestió per sentència i actuacions del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana com en el cas del plurilingüisme i els concerts", ha assenyalat.

Així mateix, ha assenyalat que les decisions de Marzà "compten amb el rebuig de gran part de la comunitat educativa, tant de la xarxa pública com de la concertada, com demostren els més de deu recursos contenciosos amb el Decret de plurilingüisme i els sis contra el de concerts".

Respectar l'Estat de Dret

La federació ha subratllat que no està "en contra de l'estudi, coneixement i ús del valencià" ni "de la necessitat de dominar el major nombre possible de llengües, sinó de les imposicions ideològiques i de la retallada de drets i llibertats". "La qüestió no és valencià sí o no, ni plurilingüisme sí o no, sinó que la qüestió és respectar l'Estat de Dret i l'ordenament jurídic", ha subratllat. Per açò, ha considerat "aberrant atacar els tribunals" i, en este sentit, ha recriminat a la vicepresidenta Mónica Oltra, "el seu escàs tarannà democràtic quan parla d''objectius irrenunciables' i que 'ningú li va a portar a canviar'" quan "els tribunals i el Síndic els han dit, una vegada i una altra, que no estan fent el correcte".

Davant esta situació, ha criticat el President de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, en la seua condició de responsable de l'acció del Consell i de la coordinació entre els seus diferents departaments, a la vicepresidenta i a tot el Consell perquè "recolzant les polítiques de Marzà es fan corresponsables del caos generat en la nostra educació i de tot el dany que s'està causant".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento