Comunitat Valenciana

El Consell de Seguretat Nuclear alerta de l'extraviament de iode radioactiu que anava destinat a l'Hospital de la Ribera

  • El Consell de Seguretat Nuclear (CSN) ha sigut informat de l'extraviament d'una font de Iode-131 d'ús mèdic pertanyent a l'empresa GE Healthcare Bio-Sciences que tenia com a destinació l'Hospital de la Ribera, a Alzira (València).
Imatge d'arxiu del centre hospitalari
Imatge d'arxiu del centre hospitalari
EUROPA PRESS
Imatge d'arxiu del centre hospitalari

Este compost s'empra en medicina ambulatòria, és a dir, en pacients que no necessiten ingrés hospitalari i està enfocat al tractament de malalties de tiroides, detalla la institució espanyola en un comunicat.

L'embalum extraviat, que era transportat per l'empresa ETSA, conté una font radioactiva de categoria 5, en una escala d'1 a 5 establida per l'Organisme Internacional d'Energia Atòmica OIEA), amb 5 com la menys perillosa.

Esta categoria es denomina "summament improbable que siga perillosa per a les persones" perquè donada la seua radioactivitat no comporta riscos radiològics. Per tant, en cas que es dispersara el material radioactiu que conté esta font de Iode, no podria lesionar permanentment ningú.

El succés ha sigut classificat com de nivell 0 en l'Escala Internacional de Successos Nuclears i Radiològics (INES).

Mostrar comentarios

Códigos Descuento