Comunitat Valenciana

La Generalitat Valenciana reclama a l'Estat que reprenga el diàleg per a consensuar el model de gestió de l'IRPF Social

  • VALÈNCIA, 26 (EUROPA PRESS)

La Generalitat Valenciana al costat d'Andalusia, Aragó, Astúries, Balears, Castella-la Manxa, Catalunya, Extremadura i Cantàbria, ha reclamat al Govern central que reprenga el diàleg per a consensuar el model de gestió de l'IRPF per a finalitats socials després de la sentència del Tribunal Constitucional (TC) que l'obliga a delegar esta competència en les comunitats autònomes.

Fonts de la Generalitat han explicat que la Comunitat ha participat en la reunió del Consell Territorial de Servicis Socials convocada pel Ministeri de Sanitat, Servicis Socials i Igualtat per a tractar de consensuar el nou model de gestió de l'IRPF per a finalitats socials que hauria de ser aplicable a partir de 2018 i que siga "estable i solidari".

No obstant açò, ha decidit -igual que les altres huit autonomies esmentades- "plantar" al Ministeri davant "els incompliments i els obstacles per a arribar a un acord necessari després de la sentència del TC que els obliga a delegar esta competència".

Estes comunitats critiquen la situació generada pel Ministeri pels "incompliments dels acords aconseguits en les anteriors reunions del Consell Territorial, l'obscurantisme i les peticions de reunions bilaterals" a les autonomies per a tractar de negociar per separat una qüestió que concernix al conjunt de l'Estat, les comunitats d'Andalusia, Aragó, Astúries, Balears, Castella-la Manxa, Catalunya, Extremadura, Cantàbria i la Valenciana.

Enfront d'esta situació, estes comunitats han exigit al Govern que complisca amb els compromisos adquirits fins a hui i "recupere el diàleg". Així mateix, han expressat el seu desig de mantindre el seu compromís de "seguir treballant oberta i solidàriament en la confecció del nou model i els nous criteris de repartiment" com han fet fins ara.

En concret, les autonomies sol·liciten al Ministeri de Sanitat, Servicis Socials i Igualtat, que done a conéixer els títols competencials de la convocatòria per a 2017 del tram estatal de l'IRPF per a poder resoldre de forma immediata les incerteses ocasionades al Tercer Sector així com evitar les possibles duplicitats entre les dos convocatòries.

En segon lloc, reclamen el compliment immediat dels acords a para el present any ja que, segons afirmen, fins a hui el Ministeri "ha incomplit els compromisos del pagament de l'anualitat integra en la primera setmana de juliol i l'enviament de la informació sol·licitada en la reunió del 27 de juny per part de diferents Comunitats Autònomes per a poder avançar àgilment en la confecció del nou model com es va acordar per unanimitat".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento