Comunitat Valenciana

El PP demana a la Diputació de València que "cesse la discriminació" cap a Lo Rat Penat

  • El president de la gestora del PP de València, Luis Santamaría, ha reclamat este dilluns a les institucions governades per PSPV, Compromís i Podem que "cesse la discriminació" en les ajudes públiques que al seu juí estan practicant cap a entitats culturals "de reconeguda i dilatada trajectòria" com és Lo Rat Penat.

Santamaría s'ha manifestat en estos termes després de la decisió de la Diputació de València de no concedir una subvenció a esta entitat per incomplir les bases reguladores de la convocatòria en no seguir els criteris lingüístics establits per l'Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL).

En opinió del 'popular', es tracta d'una "mera qüestió ideològica, no acceptable baix cap punt de vista". El diputat de Cultura, Xavier Rius, es va encarregar de comunicar al president de Lo Rat Penat, Enric Esteve, que l'ajuda concedida fa set mesos finalment es retira, la qual cosa segons el parer de Santamaría "no pareix un procediment diligent ni justificat".

L'incompliment de les normes de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua és "l'excusa" perquè l'Administració autonòmica, la provincial i també la local "ofeguen" esta entitat que porta, ha assenyalat, "quasi 140 anys dedicada a la promoció, defensa, ensenyament i difusió de la llengua i cultura valencianes".

El 'popular' ha denunciat a més que l'alcalde de la ciutat, Joan Ribó, també "està asfixiant esta entitat cultural baix el pretext que no s'até a les normes de Castelló i sí a les del Puig". Per a Santamaría, resulta "trist" veure com entitats com Acció Cultural del País Valencià "multipliquen les seues ajudes públiques sense realitzar una defensa dels valors i tradició valencianes".

Luis Santamaría ha destacat la col·laboració de Lo Rat Penat durant tots estos anys en l'organització de conferències, grups de cors i dansa, representacions teatrals i tallers de cinema, així com la celebració de recitals poètics. "Per açò no s'entén l'actitud sectària d'estos dirigents polítics cap a una entitat molt volguda pels valencians", ha subratllat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento