Comunitat Valenciana

Martínez (APV) estima que el Port de València fregarà les 50.000 ocupacions amb l'ampliació nord

  • El president de l'Autoritat Portuària de València (APV), Aurelio Martínez, ha assegurat este dilluns que l'ampliació nord del Port de València suposarà que el recinte fregue les 50.000 ocupacions i augmente en quasi un 60% la seua capacitat.

Així ho ha indicat Martínez als mitjans de comunicació, qui ha explicat que este divendres s'aprovarà el plec de condicions del concurs de la primera fase de construcció dels molls de l'ampliació nord que comptarà amb una inversió d'uns 400 milions d'euros entre l'APV i la iniciativa privada.

Martínez ha explicat que ja s'ha adjudicat a una consultora l'estudi de viabilitat del projecte, per la qual cosa espera que a la fi de 2018 o principis de 2019 estiga obert el concurs públic per a començar l'adjudicació d'obra.

Martínez ha assenyalat que esta actuació és una decisió "estratègica d'enorme importància" perquè augmentarà quasi en un 50%-60% la capacitat del port i suposarà que s'assolisquen els més de 50.000 llocs de treball.

A més, ha advertit que actualment "ja no hi ha lloc en el port" i quan les empreses s'interessen per les instal·lacions portuàries no tenen ubicació per a instal·lar-se. "Esta situació genera restriccions per al port", ha puntualitzat.

LA ZAL

Respecte a la Zona Activitat Logística (ZAL) ha indicat que el termini per a fer al·legacions s'ha ampliat fins al 30 de setembre perquè totes les persones que tinguen al·legacions les facen i es puguen incorporar al projecte les que siguen "útils i importants".

Per açò, preveu que el procés d'aprovació del projecte estiga a la fi d'enguany o primer trimestre del 2018 per a començar els tràmits i negociar amb les empreses interessades. "Ja tenim diverses sol·licituds que estan esperant a què s'aprove projecte", ha indicat. A més, ha destacat que la zona generarà ocupació que beneficiarà en la seua majoria als veïns del barri de Natzaret.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento