Comunitat Valenciana

L'APV va generar 37.000 ocupacions i 2.352 milions d'impacte econòmic en 2015

  • En un estudi, elaborat per la Universitat Politècnica de València i presentat hui, s'indica que aquestes xifres equivalen al 2,5% del Valor Afegit Brut valencià.
  • Les empreses relacionades amb els ports gestionats per l'APV van tindre un impacte en els seus beneficis empresarials en 2015 de 780 milions.
  • El 2% de les ocupacions de la Comunitat estan relacionades amb alguna empresa, institució o organisme vinculat a l'activitat portuària de Valenciaport.
Port de València
Port de València
PUERTO DE VALÈNCIA
Port de València

Els ports gestionats per l'Autoritat Portuària de València (APV) -Sagunt, Gandia i València- van generar en 2015 unes 37.000 ocupacions a la Comunitat Valenciana, el 2,05% del total dels llocs de treball de la regió, i un impacte econòmic de 2.352 milions d'euros, la qual cosa equival al 2,50% del total del Valor Afegit Brut de l'autonomia.

Així consta en l'estudi 'Impacte econòmic dels ports de l'Autoritat Portuària de València en 2015' elaborat per la Universitat Politècnica de València (UPV) en col·laboració amb l'APV, el president de la qual, Aurelio Martínez, ha presentat els resultats en un acte que ha comptat amb l'assistència del president de la Generalitat, Ximo Puig, i el president de Ports de l'Estat, José Llorca.

L'estudi, que es basa en dades de l'exercici de 2015 i en enquestes elaborades a unes 780 empreses de la comunitat portuària, revela que dos de cada cent ocupacions de la Comunitat estan relacionades amb alguna empresa, institució o organisme públic vinculat a l'activitat portuària de Valenciaport.

Així mateix, apunta que les empreses relacionades amb els ports gestionats per l'APV van tindre un impacte en els seus beneficis empresarials en 2015 de 780 milions, dels quals 544 van ser d'impacte directe, 28 milions indirecte i 208 milions, induït.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento