Comunitat Valenciana

Global Omnium compra l'empresa propietària de l'Aquari de Sevilla per set milions

  • La companyia valenciana Global Omnium ha tancat la compra del total de l'empresa propietària de l'Aquari de Sevilla, Aquagestión Sur, per set milions d'euros. La firma que gestiona l'Oceanogràfic de la Ciutat de les Arts i les Ciències de València aposta per contribuir al seu creixement i "donar un nou impuls" a l'Aquari de Sevilla amb nous continguts i propostes.
Aquari de Sevilla
Aquari de Sevilla
GLOBAL OMNIUM
Aquari de Sevilla

El Consell d'Administració del Port de Sevilla -l'Aquari se situa en el Moll de les Delícies- haurà d'aprovar definitivament l'operació en la reunió convocada per a dimecres que ve, segons ha informat Global Omnium en un comunicat.

Les instal·lacions ara propietat de l'empresa valenciana estan construïdes sobre un sòl del Port de Sevilla, que va concedir una concessió del mateix fins a l'any 2038. L'Aquari va ser engegat en 2014 i compta amb una superfície d'al voltant de 30.000 metres quadrats en la riba del riu Guadalquivir.

Per a Global Omnium, esta operació suposa "un pas més" en el seu pla estratègic de creixement i incorporació de nous espais de negoci, després de la compra de Core Solutions especialitzada en la indústria 4.0

Des de l'empresa destaquen l'ampliació del seu àmbit de treball, en sumar l'Aquari de Sevilla com a "principal actiu" d'Aquagestión Sur. Este recinte suposa "un dels grans focus dinamitzadors" de l'activitat en el Moll de les Delícies del Port de Sevilla.

Disposa d'un conjunt d'instal·lacions i infraestructures dedicades al ciutadà, amb les quals l'Autoritat Portuària de Sevilla busca "propiciar una major integració entre el port i la ciutat i oferir una alternativa d'oci familiar, tant per al visitant com per a la població de Sevilla".

GESTIONA DEPURADORES I ESTACIONS A HUELVA

Global Omnium compta amb altres interessos a Andalusia en l'àmbit de la gestió del cicle integral de l'aigua, ja que gestiona amb Giasha 19 depuradores i 110 estacions d'impulsió d'aigua residual en la zona d'Huelva. També duu a terme treballs per a localitzar i resoldre fugues en la xarxa de subministrament de diversos municipis andalusos.

A nivell internacional, està present a Llatinoamèrica, Àsia i Àfrica, mentre a Espanya opera en al voltant de 300 ciutats, amb seu en la capital del Turia. En total, posseïx més de sis milions de clients i gestiona més de 400 plantes depuradores i prop de 30 plantes potabilitzadores.

L'Oceanogràfic de València, en l'actualitat l'aquari més gran d'Europa, està gestionat des d'agost de 2015 per Avanqua, empresa l'accionista majoritari de la qual és Global Omnium.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento