Comunitat Valenciana

Un jutge alerta de l'augment de la violència de fills menors cap als seus pares

  • En 2016 en la província de València es van registrar 606 casos de violència familiar ascendent.
  • Florencio Izquierdo es pregunta si "és convenient o no que els menors de 14 seguisquen exclosos del Dret Penal de Menors".
  • Considera insuficient que a la Comunitat Valenciana només hi haja un centre d'internament amb "només" 20 places.
El magistrat jutge Florencio Izquierdo
El magistrat jutge Florencio Izquierdo
UCV
El magistrat jutge Florencio Izquierdo

El magistrat jutge Florencio Izquierdo, del jutjat número 3 de València, ha alertat este dimecres de l'augment de la violència exercida per fills menors cap als seus pares, deixant de ser "excepcional com ho era fa alguns anys". Així ho ha indicat durant la seua participació en el Curs d'Estiu de Criminologia de la Universitat Catòlica de València (UCV), on ha realitzat una exposició sobre l'origen, causes i característiques d'este tipus de violència i ha fet referència a les mesures que disposen els jutges per a aplicar en estos casos.

Izquierdo ha detallat que en 2016 en la província de València es van registrar 606 casos de violència familiar ascendent, dels quals 87 eren de menors d'entre 12 i 14 anys, 250 casos de menors d'entre 14 i 16 anys; i 270 casos de menors d'entre 16 i 18 anys. En este punt, el ponent s'ha preguntat si "és convenient o no que els menors de 14 seguisquen exclosos del Dret Penal de Menors".

Així mateix, el jutge de menors ha especificat que "els majors d'entre 14 i 16 anys exerceixen una violència molt més psicològica, amb insults i vexacions, i els majors de 16, a més d'estes, arriben al maltractament físic". Ha lamentat que la major part de les ocasions, la violència intrafamilar ascendent la rep la mare, perquè està més en contacte amb els fills i perquè "no retorna els colps".

Pel que fa a les mesures de les quals disposen els jutges per a aplicar en els casos de violència intrafamiliar ascendent, el jutge ha enumerat tres: internament -a diversos nivells-, tractament ambulatori i llibertat vigilada. Izquierdo ha lamentat que a la Comunitat Valenciana hi haja un únic centre d'internament terapèutic amb "només" 20 places, que estima "sens dubte insuficient".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento