Comunitat Valenciana

Absolta la dona acusada de retindre el seu marit a casa perquè no s'operara un tumor i que després va morir

  • L'Audiència d'Alacant ha absolt una dona acusada de retindre a casa el seu marit per a evitar que s'operara d'un tumor cerebral i aplicar-li un tractament alternatiu de medicina natural, que ella coneixia en regentar un herbolari. L'home, encara que va acabar operant-se, finalment va morir després que se li reproduïra el tumor.
La dona a l'inici de juí
La dona a l'inici de juí
Europa Press
La dona a l'inici de juí

La sentència, dictaminada per la secció desena i a la qual ha tingut accés Europa Press, no estima acreditat que l'acusada "exercira un control absolut sobre el seu marit" i que este fóra "incapaç de prendre decisions sobre la seua pròpia salut i el tractament mèdic que volia seguir", tal com argumentaven les acusacions.

El juí per estos fets es va celebrar el passat mes de juny i la fiscalia i l'acusació particular van sol·licitar per a la processada penes de fins a huit anys i mig de presó per un delicte de detenció il·legal i un altre contra la integritat moral.

Els fets es remunten a abril de 2008, quan a l'home li va ser diagnosticat el tumor, per al tractament del qual els metges van recomanar la intervenció quirúrgica. No obstant açò, segons arreplega la sentència, este "recolzat per la seua esposa", va rebutjar esta opció mèdica i va optar per seguir "un tractament naturista". Així, es va desplaçar a diverses ciutats com Madrid, Marbella i Pamplona per a assistir a consultes de metges de medicina alternativa "que no van donar cap resultat".

La parella, en els últims mesos de 2008, es va instal·lar en un apartament de la platja de Sant Joan (Alacant), propietat de la mare del mort, per a tindre més tranquil·litat, "aïllant-se de relacions socials donada la seua malaltia i agreujament".

Tant la fiscalia com la família de l'home mantenien que l'esposa el tenia segrestat en la casa per a evitar que el convenceren que s'operara. No obstant açò, la sentència establix que no pot concloure's que l'home estiguera "privat de llibertat" i que el seu aïllament era "voluntari", decidit per a seguir un tractament alternatiu, que la seua família, excepte la seua esposa, no recolzaven.

No obstant açò, "per circumstàncies que no consten", segons la sentència, el mort va telefonar a la seua mare i li va demanar que l'arreplegara i el portara a la seua casa. Així, la seua progenitora va anar el 23 de febrer de 2009 a per ell, mantenint una discussió amb la seua nora, amb la qual mantenia mala relació i portant-se el seu fill, en un estat de salut deteriorat "per raó de la seua malaltia deficientment tractada".

Per causa d'esta disputa, la Policia Local es va personar en el domicili però en el seu informe no s'aprecia gravetat en els fets i no s'inicia atestat per cap delicte, qualificant els fets com a "altercat familiar", com assenyala la sentència.

Així mateix, apunta que encara que l'evolució de la malaltia havia deteriorat la salut de l'home, "no consta lesió alguna ocasionada per l'acusada al seu marit" ni tampoc que existira "un clima de temor i dominància". Contra la sentència cap recurs davant el Tribunal Suprem.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento