Comunitat Valenciana

Soler subratlla que els 1.186 milions que arriben a la Comunitat Valenciana han estat "retinguts dos anys" pel Govern

  • El conseller d'Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, ha subratllat este dimarts que "els diners que han arribat hui són els de la liquidació de 2015 que el Govern ha retingut durant dos anys", en referència a la transferència a la Generalitat Valenciana d'1.186 milions d'euros.
Monedes, moneda, bitllet. Bitllets, euro , euros, capital, efectiu, metàl·lic
Monedes, moneda, bitllet. Bitllets, euro , euros, capital, efectiu, metàl·lic
EUROPA PRESS
Monedes, moneda, bitllet. Bitllets, euro , euros, capital, efectiu, metàl·lic

Soler ha lamentat, per tant, que el Govern ha "ofegat" la Comunitat Valenciana enviant "agarradament" les bestretes d'uns diners (la liquidació de 2015) "que són dels valencians i negant el FLA extraordinari".

Així s'ha pronunciat després de l'anunci per part del delegat del govern, Juan Carlos Moragues, que el Govern ha transferit este dimarts a la Generalitat 1.186 milions d'euros, 142 milions més que l'inicialment previst, corresponents als 1.680,36 milions derivats de la liquidació de 2015 menys dos bestretes a compte rebudes enguany, de 300 milions i de 194 milions.

Segons ha dit Moragues, amb l'arribada d'este muntant a la caixa fixa del Consell, que equival a més de el 1,1% del PIB de la Comunitat i a "296 col·legis o 36 hospitals", l'Executiu valencià "ja no té excuses" per a atendre "els sectors més sensibles" i els deutes que té pendents.

Després d'estes paraules, Vicent Soler ha recordat que el Govern central només havia transferit fins a hui 494 milions entre bestretes i FLA extraordinari, "mentre que en 2016 havia enviat a hores d'ara 1.943 milions (entre bestretes i FLA extra) i en 2015 va transferir 2.646 milions (igualment, entre tots dos conceptes)", amb el que "en 2015 havia enviat, abans de les eleccions, cinc vegades més diners".

Per si no fóra poc, ha agregat el conseller, "fa unes setmanes ens van negar una bestreta de 110 milions a compte de la liquidació de 2015 per a pagar als proveïdors".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento