Comunitat Valenciana

El concurs d'idees per a l'antiga Fe arranca al novembre i els veïns triaran un dels 6 projectes finalistes

  • El concurs d'idees per a triar el millor projecte de la segona fase del nou Espai Sanitari Campanar Ernest Lluch, l'antiga Fe, arrancarà el pròxim mes de novembre amb la presentació de les sol·licituds i el pla guanyador s'anunciarà al juny de 2018 d'entre els sis seleccionats, un d'ells escollit directament pels veïns.
Terrenys on s'alçarà el nou Espai Sanitari Campanar Ernest Lluch
Terrenys on s'alçarà el nou Espai Sanitari Campanar Ernest Lluch
CONSELLERIA DE SANIDAD
Terrenys on s'alçarà el nou Espai Sanitari Campanar Ernest Lluch

La consellera de Sanitat Universal, Carmen Montón, ha explicat este dimarts en roda de premsa este procés, que comptarà amb una inversió total de 146 milions, amb el qual l'antiga Fe patirà una transformació "radical" que permetrà als seus veïns tindre cobertes el 90% de les seues necessitats assistencials excepte l'hospitalització, que seguirà en el nou Hospital de Malilla.

Montón ha ressaltat que el projecte s'ha planificat de forma "escalonada" per a "coordinar els treballs i que no se solapen". D'esta manera, ja hi ha huit expedients en marxa i es vol licitar al setembre el centre d'urgències provisionals del carrer Joaquín Ballester, que entrarà en funcionament a la fi de 2018 per a seguir donant servici durant les obres.

En 2019 es preveu inaugurar el nou centre de salut, que s'alçarà en l'espai buit que hi ha entre la cafeteria i l'heliport, i en 2020 entrarà en funcionament el centre d'especialitats d'alta resolució, amb 4 quiròfans per a cirurgia major ambulatòria. Així, s'evitaran la majoria de desplaçaments per atenció de primària i especialitzada, una de "les principals queixes" dels veïns.

Per la seua banda, el concurs d'idees haurà de planificar els 64.407 m2 de la segona fase, en la qual s'alçarà un àrea de cronicitat amb un hospital de mitjana i llarga estada per a 150 persones i un centre de neurorehabilitació, un àrea de salut mental amb quatre hospitals de dia dedicats a l'atenció infanto-juvenil, trastorns límit de la personalitat, trastorns de la conducta alimentària i hospital de dia d'adults, cadascun d'ells amb 30 places, i un centre de trobada per a pacients.

A més, hi haurà un àrea ciutadana i haurà d'incloure una zona verda que connectarà l'espai buit entre totes les instal·lacions i un aparcament subterrani per davall de tot el complex amb mil places.

Montón ha ressaltat que vol que la segona fase siga molt "participativa" amb una implicació directa dels veïns. Per a açò, se'ls ensenyarà fotos dels projectes que opten al concurs d'idees i triaran a un dels sis guanyadors. Els altres cinc els escollirà un jurat presidit per la consellera de Sanitat i integrats per tècnics de la Generalitat, de l'Ajuntament, i arquitectes i enginyers, entre uns altres.

CONCURS OBERT I ANÒNIM

Este concurs d'idees serà "obert, públic i anònim" i permetrà seleccionar el millor projecte que es presente sobre el pla espacial per a l'ordenació arquitectònica i urbanística dels nous servicis assistencials. A este concurs es podrà presentar qualsevol arquitecte o societat professional d'arquitectes.

Els sis seleccionats que passen el tall rebran un premi de 20.000 euros. La proposta vencedora obtindrà un avançament de 100.000 euros a compte del pagament de la redacció del projecte, valorat en 400.000 euros. A més, hi haurà dos accésit de 25.000 euros cadascun.

De forma paral·lela a la construcció de la primera fase se n'anirà treballant en el desamiantado i posterior enderrocament dels antics edificis. D'esta manera, quan estiga buit el solar es disposarà ja del pla director triat per a engegar les obres de la fase dos. "Estem agilitzant al màxim els tràmits administratius", ha destacat.

EXPEDIENTS EN MARXA

Prova d'açò,

és que ja han huit expedients en marxa: cinc licitacions adjudicades, una adjudicació provisional i dos expedients en tramitació prèvia a l'adjudicació. Tres d'estos expedients són per a l'adequació de l'edifici per al servici d'urgències provisional del carrer Joaquín Ballester i un altres dos per al centre de salut i el d'especialitats.

El sisé és sobre l'adequació de l'antic edifici de laboratoris i investigació per al Servici d'Emergències Sanitàries (SES) i dos més per al desamiantat del pavelló de rehabilitació i per una altra del pavelló central i l'escola d'infermeria.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento