Comunitat Valenciana

La Generalitat recorrerà al Suprem les noves resolucions del TSJ que donen cautelarment concerts a dos centres privats

  • La Generalitat valenciana recorrerà davant el Tribunal Suprem (TS) les dos noves interlocutòries del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) que ordenen la concessió cautelar de concerts educatius a dos centres privats. Així ho han confirmat a Europa Press fonts de la Conselleria d'Educació, que apunten que perquè la mesura cautelar s'aplique, segons consta en les pròpies resolucions judicials, els centres han de fer efectiu l'aval del finançament públic que reben en concepte dels concerts.
Vicent Marzà
Vicent Marzà
INMA CABALLER/CORTS
Vicent Marzà

Este dilluns s'ha conegut que la Secció Quarta de la Sala contenciosa administrativa del TSJCV ha ordenat a la Generalitat renovar cautelarment concerts educatius a dos col·legis privats, Saint Patrick School SL i La Salle. Estes resolucions s'unixen a dos casos anteriors que van transcendir la setmana passada, els de el col·legi Domus de Godella i La Purísima de València.

En concret, el tribunal estima els recursos interposats pel col·legi Saint Patrick School SL, a qui se li atorga provisionalment tres unitats de 3, 4 i 5 anys, i l'institut Los Hermanos de las Escuelas Cristianas (La Salle), sector València Palma i l'Associació de Pares i Mares del Col·legi La Salle Alcoi, cas en el qual es concedix la cautelar sobre quatre unitats de batxillerat.

CAUCIÓ

En les dos resolucions, el TSJCV exigix als centres privats una caució: el dipòsit d'un import equivalent als diners que reben de la Generalitat per admetre alumnes per als quals no hi ha plaça en la pública, import que, al costat dels corresponents interessos, poguera tindre dret a recuperar l'administració autonòmica en el cas que es desestimara el recurs contenciós administratiu interposat pels col·legis contra la resolució que acorda la no renovació dels concerts.

Per la seua banda, l'Executiu autonòmic ja va explicar quan es van fer públiques les resolucions sobre Domus i La Purísima que acudirà al Suprem a interposar un recurs de cassació perquè "acata la resolució del TSJCV, però, no és ferma ni la compartix".

Així mateix, va advertir que vetlarà "perquè s'assegure que els centres abonen la quantitat econòmica estipulada pel tribunal que els permetria tindre els concerts en Batxillerat".

Esta quantitat s'estima aproximadament en 1,1 milions d'euros, dels quals més de 539.000 són del centre La Purísima de València -que ja ha avançat que buscarà l'aval- i més de 545.000 del centre Institución Cultural Domus de Godella.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento